Edilii din județ, la dezbatere cu reprezentanții Enel

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, zeci de gospodării, magazine sau instituții au rămas fără energie electrică, Prefectura a dispus organizarea de ședințe, la care au fost chemați reprezentanții Enel și primari din județ. O astfel de întâlnire a avut loc la jumătatea acestei săptămâni. Au mai participat la ședință și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și ai Direcției Silvice Arad.
S-au tranșat probleme concrete semnalate de primarii din județ, în privința distribuției energiei electrice în teritoriu și s-au discutat măsurile luate în ultimul interval de timp, pentru gestionarea eventualelor situații de criză.
Reprezentanții Enel spun că întâmpină probleme legate de lipsa de personal, pentru concretizarea call-center-ului specializat pe semnalarea pro­- blemelor ivite în teritoriu în materie de furnizare a energiei electrice, opinând însă că nu abandonează punerea în practică a acestei soluții practice propuse de prefectul Județului Arad, în cadrul ședinței de luna trecută.
Primarii prezenți la întâlnire au fost de acord că diversitatea problemelor ivite în orașele și comunele județului impune     ca întâlnirea în această formulă să se desfășoare cu regularitate și pe mai departe, cu frecvență lunară, cu atât mai mult cu cât condițiile meteo sunt extreme.
În urmă cu aproximativ o lună, Iustin Cionca, președintele CJA se arăta public revoltat de faptul că Enel nu rezolva eficient și prompt, problemele din județ.
Iustin Cionca a reamintit dezastrul din județul Arad, când după furtuna din luna septembrie au existat gospodării care timp de o săptămână au stat fără curent, situație care s-a repetat și altădată. Iustin Cionca a cerut Guvernului să tragă la răspundere Enel.