Târg de Crăciun la Grădinița PP14: au fost strânși 9.000 de lei pentru Spitalul Județean

Despre Grădinița PP14 se spune că este cea mai apreciată grădiniță din județ. Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, cadrele didactice și părinții copiilor de aici au vrut să dea un exemplu și altor unități școlare, organizând o acțiune caritabilă pentru strângerea de fonduri în vederea renovării Compartimentului Boli Infecțioase Copii de la Spitalul Județean.
Astfel, a luat naștere proiectul „Târg de Crăciun în familie”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Asociația „Cetatea Voluntarilor” și nu în ultimul rând cu familiile copiilor de aici. „Modul de dezvoltare al lumii contemporane a dus la schimbări în ceea ce priveşte rolul familiei, la implicarea părinţilor în educarea copiilor. Asistăm din păcate la copii neglijaţi, la familii în care membrii acesteia petrec foarte puţin timp împreună, în care adevăratele valori sunt uitate, copiii fiind «educaţi» de televizor, jocuri video, membrii diferitelor găşti… De asemenea, tranformările majore prin care trece societatea contemporană fac ca noi, oamenii, să fim prinşi într-o continuă alergare, ţintuiţi în rutina zilnică încât uităm de lucrurile cu adevărat importante, uităm cât de puţin ne costă ca să facem bine, să ajutăm pe cineva total dezinteresat. Este momentul în care trebuie să conștientizăm că societatea, comunitatea are nevoie de noi, că trebuie să ne implicăm în viața comunității. De aceea am considerat că este important să promovăm în rândul copiilor, a părinților voluntariatul Crăciunul este una dintre ocaziile perfecte pentru acest lucru. Crăciunul este familie, păstrarea tradițiilor, este dăruire, este bucurie, speranță pentru viitor, Crăciunul este magie!!!”, susține Flavia Dărău, directoarea Grădiniței PP 14.
Voluntariat pentru
Compartimentul de Boli Infecțioase Copii
În aceste condiții, Târgul de Crăciun organizat anul acesta a avut ca obiective participarea activă şi conştientă a cadrelor didactice, copiilor, părinţilor la activităţi de voluntariat, fără a aștepta beneficii în schimb și strângerea de donații din partea  părinților pentru reabilitarea Compartimentului de Boli Infecțioase Copii. Târgul a avut loc joi, între orele 16-20, fiecare grupă pregătind prin tragere la sorți, împreună cu părinții, câte un stand cu diferite produse specifice Sărbătorilor de Iarnă, preparate de poc, sarmale, ornamente de Crăciun, produse de patiserie sărate sau dulci, ceaiuri calde și așa mai departe. De menționat că printre cele mai apreciate standuri a fost standul Grupei Educație Timpurie, care a avut și cea mai grea sarcină, părinții trebuind să pregătească mâncăruri și produse tradiționale de Crăciun.
După primirea invitaților, a urmat un program artistic sus­ținut de copiii care învață aici, un concert de colinde susținut de trupa Vest Music Arad alături de Geanina Giblak și Dani Bănățeanu, timp în care standurile au fost luate cu asalt de participanți.
Printre cei care au participat la acest eveniment s-au numărat Ana Nyeki Popa coordonatorul proiectului „Cu drag pentru viitor” de la Cetatea Voluntarilor, inspectorul școlar pentru educație timpurie, prof. Emilia Sorițeu și inspectorul școlar pentru educație permanentă, prof. Camelia Moler.
„Din donațiile părinților s-a strâns suma de 8.997 lei și zece euro. Din acești bani se  va dota compartimentul de boli infecțioase copii cu mobilier pentru oficiul alimentar al mamelor, cuiere, jocuri și cărți pentru locul de joacă”, a încheiat Flavia Dărău.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni