Secția Oftalmologie are noi dotări

În ultima perioadă, dotarea Compartimentului Oftalmologie a fost o prioritate pentru autorită­țile locale. Astfel, după ce anul trecut s-a achiziționat aparatura necesară pentru operațiile de cataractă, în toamnă, municipalitatea a cumpărat un tonometru cu rebound, o masă de elevație și o masă de operație oftalmologică în valoare totală de  57.000 de lei.
Primăria Municipiului a mai investit 80.000 de lei în dotarea compartimentului cu diferite apa­rate necesare investigațiilor oftalmologice, chiar în această perioadă. „Acum, mai mult ca oricând, ne bucurăm că putem să investim în sistemul medical din Arad. Am promis că vom sprijini aces­te investiţii şi vom face acest lucru şi pe viitor. În condiţiile unui buget local grav afectat de noile măsuri fiscale,  efortul municipalităţii va fi mai mare, dar nu vom abando­na obiectivul propus: dota­rea spitalelor arădene la standar­de europene”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.
Dotările constând în aparatură sunt de un real folos pentru me­dici și pacienți. ,,Aparatul ajută la prescripția corecției optice (ochelari), dar și la aflarea pu­terii dioptrice a corneei, utili­zată în calculul implantului de cristalin artificial în cadrul ope­rației de cataractă”, a spus me­di­cul șef al Compartimentului Oftal- ­mologie, dr. Roxana Trînc.    (S.S.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni