Achiziție importantă pentru lucrări edilitare

Administrația locală Săvârșin va face o achiziție importantă anul viitor. Vorbim despre o autobasculantă care va deservi localitatea pentru lucrări în infrastructură, pentru transport de material, precum și pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, întrucât va fi dotată cu lamă. Trebuie spus că, această achiziție se face din fonduri nerambursabile și cu contribuția Primăriei Săvârșin. Edilul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean a subliniat importanța achiziției autobasculantei care va intra în dotarea Gospodăririi Comunale. „La începutul anului viitor, chiar în luna ianuarie vom semna contractul de finanțare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru a începe apoi procedura de achiziție a autobasculantei dotate cu lamă. Este un proiect pe Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat, iar autobasculanta ne va ajuta la o serie de activități în folosul comunității.  Valoarea achiziției este de 116.000 de euro din care, 85.000 de euro sunt fonduri europene, iar restul, bani din bugetul local”, a subliniat edilul Ioan Vodicean. Autobasculanta va deservi lucrărilor de care beneficiază întreaga comunitate.
Investiții la terenul
sintetic din localitate
Lucrările la terenul sintetic de sport din Săvârșin sunt pe ultima sută de metri, dar finalizarea acestuia se va face totuși anul viitor, imediat ce condițiile meteo vor permite. Așa cum prezentam într-un număr trecut al ziarului nostru, terenul sintetic din Săvârșin a fost afectat de furtuna și ploile din septembrie. Primăria Săvârșin avea oricum în proiect refacerea terenului, aflat lângă terenul de fotbal din localitate. Terenul sintetic fusese construit din bugetul administrației locale în 2015.
Primăria Săvârșin a primit în toamna acestui an de la Guvern, 200.000 de lei, pentru refacerea acestui teren.
„Am reușit să găsim și o utilitate pentru mocheta care se mai poate recupera de pe terenul sintetic. Aceasta se va folosi pentru terenul de joacă de la Școala cu clasele I-IV din Săvârșin“, spunea primarul Ioan Vodicean în urmă cu ceva timp.
Acum, edilul a anunțat că s-au făcut noi achiziții pentru acest teren și anume, două bănci de rezervă pentru teren mare și două gradene cu 100 de scaune, pentru 100 de locuri.
„Pentru anul viitor a mai rămas de refăcut gardul. Mocheta a fost deja adusă la Săvârșin, dar va fi montată la primăvară, imediat ce vremea va permite“, a spus edilul Ioan Vodicean.