Slujire Arhierească în biserica din incinta Spitalului Județean

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a slujit la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, din incin­ta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, a reprezentanților din partea instituției medicale și a bolnavilor din spital. Din sobor au făcut parte Pr. Vasile Cucu, secretar eparhial, Pr. Adrian Zaha, protopop al Ineului, Protos. Emanuel Cucu de la Mănăstirea Feredeu, Pr. Cornel Neamțiu și Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, în baza citirilor scripturistice ale duminicii (2 Tim. 3; Lc. 18), explicând învățătura și morala creștină cu privire la rugăciunea adevărată în comuniunea Bisericii și modul de practicare a ei în toate împrejurările vieții, individuale sau colective. De asemenea, vremea Triodului, începând cu Pilda Vameșului și a Fariseului, este grăitoare în privința modului de a ne ruga, a amintit Înaltpreasfinția Sa. În cadrul sfintei slujbe, Înaltpreasfin­țitul Părinte Timotei a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ioan-Florin Avram, iar la finalul slujbei, preotului misionar Vasile Cucu, care este și secretar eparhial, i-a oferit rangul de iconom.
Înaltpreasfinţia Sa, la început de Triod, a transmis tuturor credincioșilor prezenți, conducerii spitalului arădean, precum și bolnavilor de pe paturile de suferință, purtarea  sa de grijă, rugând totodată  pe Bunul Dumnezeu pentru toți cei care se ostenesc în ca­drul acestei instituții medi­cale.
Protos. Iustin Popovici

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni