Folk şi poezie la superlativ: Adrian Ivaniţchi şi Dinu Olăraşu

Sala „Centenar“ a Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol“ Arad a fost gazda deosebită a unui gest absolut insolit, sâmbătă seara, 3 februarie: şi-a aşteptat oaspeţii într-un cadru excepţional, căci sala a fost  „împodobită“ cu un mobilier tocmai recondiţionat de specialişti, mobilier care a aparţinut marelui corifeu al Unirii de acum o sută de ani, Ioan Suciu.
Ei, bine, în acest cadru deosebit s-a petrecut un eveniment cultural de excepţie: în organizarea Bibliotecii Judeţene „AD Xenopol Arad şi a site-ului de ştiri NewsAr.ro a avut loc lansarea cărţii de poezie „An“ semnată de poetul şi cantautorul Dinu Olăraşu precum şi a albumului de muzică folk „Tânăr şi acum“ a cunoscutului solist Adrian Ivaniţchi.
Întreaga manifestare a fost moderată de Cristina Duma de la Biblioteca Judeţeană, care prin şarmul personal a ştiut să fie un liant plăcut între spectatori şi spectacol.
Atmosfera a fost una degajată, asistenţa compusă din intelectuali buni cunoscători de literatură şi muzică gustând din plin actul cultural prezentat.
Nu e mai puţin adevărat că şi Dinu Olăraşu şi Adrian Ivaniţchi au întreţinut o atmosferă plăcută prin muzica şi versurile prezentate, precum şi prin replicile spumoase, uneori chiar acide, dar întotdeauna cu umor de calitate.
Despre cei doi protagonişti ai serii, Orlando Toader, unul dintre organizatori ne-a declarat: „Dinu Olăraşu este un nume binecunoscut iubitorilor de poezie şi muzică folk, în «palmaresul» său figurând un Premiu al Uniunii Scriitorilor din România pentru poezie, precum şi un premiu pentru cel mai bun cântec folk pentru «N-ai nevoie de foarte multe…» oferit în cadrul Premiilor Muzicale Radio România, ediţia a cincea. Despre celălalt protagonist al serii, Adrian Ivaniţchi,  menţionez că a descins în muzica folk din Cetatea Sighişoarei, el fiind unanim recunoscut ca un «monstru sacru» al acestui gen. Trebuie să ştiţi că iubitorii de folk arădeni l-au înnobilat pe Adrian Puiu Ivaniţchi cu titlul de «Marchiz de Bulci», graţie prezenţei constante şi aplaudate la festivalul organizat pe Malul Mureşului, în apropierea Castelului Mocioni. Adrian Ivaniţchi a mai  primit şi Premiul de Excelenţă al Festivalului «Om Bun»“.
La final cei doi artişti ai cuvântului şi sunetului au oferit autografe pe operele lansate: Dinu Olăraşu pe volumul de poezii „An“ , iar Adrian Ivaniţchi pe albumul folk „Tânăr şi acum“.