În Vladimirescu, locuitorii din Cartierul Gării vor avea drumuri și trotuare modernizate

Comuna Vladimirescu a devenit un punct de atracție pentru mulți dintre locuitorii municipiului și nu numai. Din ce în ce mai mulți arădeni ajung la concluzia că este de preferat să locuiască în Vladimirescu decât într-unul dintre cartierele municipiului. Acest lucru se adatorează atât distan­ței foarte mici de Arad, cât și infrastructurii care s-a dezvoltat în ultimii ani.
Una dintre zonele care se află în atenția Primăriei este Cartierul Gării. În cele 23 de clădiri care se află aici locuiesc aproximativ 400-500 de persoane. După finalizarea lucrărilor subterane, autoritățile locale se pregătesc să investească aici 1,4-1,5 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor și trotuarelor.
„În Cartierul Gării am schimbat canalizarea, am vidanjat subsolurile blocurilor, pentru a preveni răspândirea unor boli sau infecții, cu toate că este vorba despre proprietăți private. Ne pare rău că drumurile și trotuarele au rămas cu spărturi, în urma reabilitării complete a rețelelor de canalizare și apă potabilă. Am alocat însă fondurile necesare pentru modernizarea căilor de acces. Este vorba despre 1,4-1,5 milioane de lei. Banii există, lucrarea a fost cuprinsă în lista de investiții aferentă anului 2018 și sunt convins că o vom executa anul acesta”, a declarat Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu.
În ceea ce privește lucrările la rețeaua de canalizare, primarul susține că acestea au fost executate în prima parte a anului trecut și au costat 400.000 de lei. „Canalizarea a fost făcută la începutul anului trecut, după care am făcut proiectul de scurgere a apei pluviale și proiectul de asfaltare, cu trotuare și borduri, cu tot ceea ce este necesar într-un cartier civilizat. Am fi avut bani și anul trecut pentru finalizarea întregului proiect, dar licitațiile, avizele și restul formalităților durează mai mult timp decât lucrarea în sine”, a încheiat Crișan.