Glad Varga: „Arădenii ar putea îndura frigul, iar unica soluție rămâne la Guvernul PSD”

Aradul se află într-o situație fără precedent:  furnizorul C-Gaz, la presiunile Romgaz solicită CET-ului Arad să achite în avans suma de 8,5 milioane lei pentru fur­nizarea gazului, altfel amenință că  arădenii vor rămâne fără căldură și apă caldă.
Municipalitatea a plătit  în ia­nuarie 2018 către CET suma de 6 milioane lei, dar și subvenția pentru perioada de iarnă. Banii de subvenție rămași pentru 2018 sunt programați pentru a acoperi sumele care trebuie achitate pentru lunile de iarnă de anul acesta și pentru anul 2019.
„La ședința Comisiei de Dialog Social convocată de către Prefect nu s-a luat nicio măsură clară, politica influențând și monopolizând discuțiile. Par­lamentarul PSD Todor Adrian a dus discuția în derizoriu , în loc să dialogheze  civilizat pentru a găsi o soluție.
În calitate de deputat voi interpela Ministrul Energiei  și voi aduce în atenția acestuia, punctual, problemele cu care se confruntă CET Arad.
Măsurile fiscale adoptate de Guvernul PSD au făcut ca Aradul să piardă peste 16 mi­lioane de euro.  Problema subvențiilor la căldură este lă­­- sată aproape în totalitate de Guvernul PSD pe umerii arădenilor. Cetățenii Aradului contribuie atât la bugetul lo­cal, cât și la bugetul național. Prin urmare, arădenii au dreptul de a beneficia de fonduri din partea Guvernului Româ­niei.
În calitate de parlamentar am cerut, prin amendament susținut în Parlament, bani de la bugetul de stat pentru modernizarea rețelei de termoficare a CET Arad. Din păcate votul majorității PSD a fost împotrivă”, a punctat deputatul PNL, Glad Varga.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni