Vis spulberat la Sofia: Copil a pierdut dramatic prima finală ATP din carieră

Arădeanul Marius Copil a jucat, ieri după-amiază, la Sofia, prima sa finală ATP din carieră. Deși a câștigat 16 gameuri, tenismanul de pe Mureș (locul 93 ATP) a trebuit să se recunoască învins în fața bosniacului Mirza Basic (129 ATP), scor  6-7(6), 7-6(4), 4-6.
Copil putea aduce primul titlu ATP în România după o pauză de 10 ani, însă arădeanul a clacat în setul decisiv. A fost un deznodă­mânt total neaşteptat, ţinând cont că românul s-a aflat în controlul partidei, ratând mai multe mingi de break în startul decisivului. Bosniacul, care l-a eliminat pe Stan Wawrinka în semifinale, şi-a reve­nit însă incredibil după ce părea că nu mai are resurse fizice, reuşind break-ul într-un moment cheie.
Până la urmă, Copil face un salt de 19 locuri în ierarhia mondială, până pe 74 ATP. De ase­menea, Copil a primit un cec în valoare de 47.000 de euro, dar și aprecierile fanilor sportului alb din țara noastră, căci a devenit primul român care ajunge într-o finală ATP în ultimii 7 ani. „Este primul meu discurs la o ceremonie de pre- miere, aşa că sunt emoţionat…Îi mulţumesc antrenorului meu, Andrei Mlendea. (…) De asemenea, le mulțumesc tuturor spon­sorilor, dar şi spectatorilor care au venit în această seară. Nu în ultimul rând, sunt foarte recu­noscător familiei. Felicitări lui Mirza, pe care îl cunosc de la vârsta de 8 ani”, a fost discursul lui Marius Copil la finalul meciului.
În urma parcursului bun de la Sofia, arădeanul va intra din nou în topul 70 ATP de azi, odată cu actualizarea clasamentului.