Manea a reluat discuțiile de preluare a UTA-ei, dar – deocamdată – nu a fost prea convingător în Calea Victoriei

Impresarul Florin Manea a revenit la Arad cu intenția de a avansa cu discuțiile pentru preluarea clubului UTA și, poate, chiar a bate palma cu actuala conducere administrativă a „roș-albilor”. Fiul regretatului Nae Manea s-a prezentat la sediul clubului de pe Calea Victoriei cu scrisori de bonitate financiară emise de bănci pe numele unor firme eligibile să obțină cre­dite de zeci sau sute de mii de euro. În plus, Manea a susținut că aseară ar fi trebuit să ajungă la Arad și unul dintre partenerii săi din Italia cu scrisori de garanție bancară, așa cum a cerut inclusiv Suporter Club UTA, un  pilon important în actuala construcție a grupării emblemă a orașului.
De altfel, la discuțiile de ieri au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai SCU, care și-au menținut poziția inițială. Adică au recomandat actualei conduceri a „Bătrânei Doamne” să nu încheie niciun fel de acord fără a primi scrisori de garanție bancară, dar i-a transmis din nou lui Manea și partenerului său român prezent la discuții că fanii doresc
să-și protejeze drepturile federative printr-un act adițional la un eventual contract de cedare-primire al clubului, cu precizarea suplimentară că echipa nu va fi mutată în alt oraș.
Din informațiile noastre, obți­nute cu greu căci părțile implicate au semnat un contract de confidenția­litate privind mersul negocierilor, Florin Manea s-ar fi așteptat ca lucrurile să avanseze, iar în scenă să intre juriștii pentru redactarea actelor de schimbare a manageriatului. Acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată, așa că impresarul ar dori să mai aibă o întrevedere cu Gheor­ghe Falcă, pentru a vedea și punctul său de vedere în noua conjunctură creată. Vă reamintim că în urmă cu trei săptămâni, primarul Aradului a fost primul care l-a primit pe Manea în biroul său și s-a arătat dispus să colaboreze, în numele instituției de la kilometrul zero, cu orice conducere capabilă să aducă bani privați la UTA.
În fine, același Florin Manea a venit și cu o propunere de buget, dar – bineînțeles – dorește să preia conducerea în ONG-ului, cu condiții de performanță în manageriat. Dar, tot Manea ar mai dori majoritate în ONG, 5 cu 2 (Alexandru Meszar și SCU), condiții în care – teoretic – ar putea schimba statutul clubului. De partea cealaltă, i s-a propus o schemă de trei cu trei, cu reprezentantul Primăriei având drept de veto.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni