Florin Tripa: „România a avut în 2017 cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani“

Economia României a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern Brut a fost de 6,9% (serie brută), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
„Datele oficiale prezentate de Institutul Național de Statistică arată faptul că, în ciuda previziunilor sumbre ale unor specialiști, pogramul de guvernare a început să dea roa­dele așteptate de toți româ­- nii. În 2017, am avut cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani, deși dacă ne aducem aminte, acum un an, opoziția înfiera programul de guvernare și măsurile propuse de Guvernul PSD.
Iată că, în cele din urmă, s-a dovedit că PSD a găsit solu­țiile pentru ca economia să crească spectaculos, dar în același timp, am menținut și deficitul bugetar în limitele propuse, iar românii, după un an de guvernare, au simțit în buzunarele lor efectele politicilor economice, așa cum am promis în decembrie 2016.
Oricât de mult ar încerca opoziția să umbrească rezultatele guvernelor PSD, statisticile arată că 2017 a fost un succes din toate punctele de vedere: avem o creștere economică de 7 la sută, salariile au urcat în mai toate domeniile, au crescut și pensile, am atras mai mulți bani din fonduri europene, iar în același timp, România a rămas una dintre țările cu cea mai mică datorie guvernamentală. Contrar propagandei liberale, care susținea că toată creșterea economică a fost pe împru­muturi, EUROSTAT arată că România este a 5-a țară cu cea mai mică datorie guvernamentală din Uniunea Europeană“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaților.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni