Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de polițiștii de la Crimă Organizată și DIICOT Arad

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc și mare risc; membrii grupării, 4 tineri din Timiș, urmează a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că din anul 2017, gruparea constituită din patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, toţi din judeţul Timiş, acţionau pe linia traficului de droguri de risc şi mare risc pe relaţia Olanda-România.

La data de 15 februarie a.c., poliţiştii de crimă organizată au reuşit depistarea şi prinderea în flagrant a unui tânăr de 20 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 250 de comprimate  XTC, asupra acestuia găsindu-se alte 240 de comprimate de aceeaşi natură.

La aceeaşi dată, poliţiştii Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat pe raza municipiului Timișoara, 3 percheziţii la locuinţele membrilor grupării.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate grame 202 grame cannabis și 4.535 comprimate XTC cu diferite logo-uri, în valoare de aproximativ 263.850 de lei.

La data de  16.02.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și mare risc în formă continuată şi trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. În baza probatoriului administrat, membrii grupării urmează a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

 

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni