Sergiu Bîlcea anunță că șeful Inspectoratului Școlar Județean a primit în mod abuziv calificativul „insuficient”

Potrivit liberalilor, seria abuzurilor PSD în învățământ continuă: mai mulți inspectori școlari generali și adjuncți din țară, printre care și inspectorul școlar general din Arad au primit calificativ insuficient, ceea ceechivalează cu demiterea lor. Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale PNL Arad, sus­ține că este dubios faptul că pe listă se află toți cei 13 inspectori demiși vara trecută în mod abuziv, iar ulterior au fost repuși în funcție, conform unor hotărâri judecătorești.
„Aceste execuții publice în loturi de zeci de persoane seamănă cu procesele staliniste de anii ‘50. Aceste practici sunt inacceptabile în zilele noas­tre. Este o atitudine abuzivă din partea PSD, care continuă asaltul pentru politizarea instituțiilor publice. Este abuziv acest tip de comportament, prin care sunt demiși în câteva luni toți cei care și-au câștigat funcțiile în instanță, pentru a numi în locul lor cadre de nădejde din PSD.
Cerem PSD să respecte legea și statutul funcționarilor din învățământ. După ce ultimii miniștri ai învățământului au scandalizat opinia publică prin maltratarea limbii române, aceste execuții care au ca scop politizarea sistemului sunt de natură să afecteze imaginea învățământului. În loc să propunem un sistem școlar curat, în care meritele și legea sunt respectate, Guvernul PSD propune un sistem în care obediența față de partid ține loc de valoare   și de lege. Cerem PSD să respecte legea și regulile transparente de ocupare a funcțiilor publice“, a spus Sergiu Bîlcea.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni