Adrian Todor: „Consilierii PSD se vor opune demolării Pieței Catedralei“

După ultimatumul primit din partea Ministerului Culturii, pentru a amplasa cât mai repede posibil Monumentul Marii Uniri la Arad, primarul Gheorghe Falcă a reluat ideea demolării Pieței Ca­tedralei. Reprezentanții PSD se vor opune prin toate mijloacele legale, ca o astfel de inițiativă să fie dusă la bun sfârșit.
„Avem informații că la întâlnirea din această săptă­mână cu reprezentanții Mi­- nisterului Culturii, Gheorghe Falcă va veni cu propunerea de a schimba locația inițială pentru Monumentul Marii Uniri, lacul Pădurice, deși acest loc a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Arad încă din 2012.
Nu văd niciun motiv real pentru a renunța la acea locație și a demola Piața Ca­tedralei, pentru a face loc monumentului. Toată lumea știe că primarul Gheorghe Falcă are interese personale în acea piață, unde urmează să fie construit un supermarket, de către o firmă care a avut în trecut contracte cu Pro Arhitectura, firma familiei Falcă. Într-o țară normală, un politician ca Gheorghe Falcă ar fi fost demult tras la răs­pundere din punct de vedere legal, pentru toate aceste abuzuri, dar în România, din păcate, unii au imunitate în fața legii. Iar Gheorghe Falcă, o știe toată lumea, este un protejat al Sistemului, care se joacă cu un oraș întreg ca și cum ar fi jucăria sa perso­nală.
În ultimele zile, Falcă și ai lui au lansat o serie de zvo­nuri care au ajuns la urechile comercianților din Piața Catedralei, aceștia fiind dezinformați că PSD ar fi de acord cu amplasarea monumentului în acea zonă. Vreau să fiu încă o dată cât se poate de clar: PSD va vota împotriva oricărei acțiuni de demolare a pieței și susține amplasarea monumentului pe lacul Pădurice, așa cum s-a stabilit prin hotărâre a Consiliului local. Nu vă faceți iluzii, domnule Falcă. PSD nu va vota pentru a vă pune la cale planul diabolic de a transforma una dintre cele mai vechi piețe din municipiul Arad într-un supermarket“, declară deputatul PSD Adrian Todor.
(G.A.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni