Adrian Todor: „Falcă și-a bătut joc de arădeni, inventând o problemă la CET“

Potrivit deputatului PSD, Adrian Todor,  primarul Gheorghe Falcă a generat o adevărată isterie în Arad, în urmă cu două săptămâni, anun­țând că CET ar putea să întrerupă furnizarea căldurii, pentru că Primă­ria Arad nu poate plăti subvenția în avans. După două săptă­mâni, Falcă propune CLM să voteze acordarea subvenției pe … 2017, ceea ce demonstrează că primarul și-a bătut joc de arădeni, pe tema CET.
„Este inadmisibil modul în care Falcă încearcă să obțină voturi, pozând în eroul salvator, care nu a lăsat arădenii fără căldură, deși nu exista niciun pericol să se întâmple acest lucru. Tot circul creat de Falcă în jurul problemelor de la CET s-a dove­dit a fi un mare fâs, pentru că Primăria Arad putea plăti subvenții în avans, conform legii, inclusiv din excedentul bugetar, numai că nu era nevoie de acest lucru. Primăria Arad pu­tea de acum două săptămâni să pro­pună CLM Arad plata celor  11.542.716,83 de lei către CET, pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a ener­giei termice pentru populaţie în sistem centralizat şi neaccepta­te în preţ/tarif. Numai că Gheorghe Falcă a preferat circul în locul soluțiilor legale avute la dispoziție, a făcut drumuri pe la București, mimând întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, după care a convocat o ședință CLM și a dat bani la CET. Iar pentru luni, a convocat o nouă ședință, în care alocă cele 11 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor pe 2017.
Gheorghe Falcă e în stare ca pentru interesul său politic să dea foc Primăriei Arad, pentru ca apoi, tot el să cheme pompierii să stingă incendiul, iar la final să-și aroge meritul pentru faptele sale de vitejie“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.
(C.P.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni