Ioan Cristina (PNL): „Mult trâmbițatele majorări salariale, prea puțin și prea târziu”

Potrivit senatorului liberal, Ioan Cristina, coaliția PSD-ALDE își do­vedește, cu fiecare zi de guvernare care trece, „crasa incompetență și lipsa de viziune, încercând să își acopere minciunile propagate în perioada campaniei prin măsuri tardive și soluții parțiale la problemele românilor! Ultima găselniță: majorarea salariilor pentru angajații din educație și sănătate! Promisă încă de anul trecut, această majorare vine abia acum, și nici acum la proporțiile pe care oamenii-pe bună dreptate – le așteaptau. În sistemul sanitar, majorările sala­riale sunt acordate doar unei părți a personalului medical care își desfășoară activitatea la stat. Astfel, medicii de familie se confruntă cu o situație extrem de gravă, fiind tratați diferențiat. Aceștia întâmpină mari probleme de finanțare, iar solicitarea lor, sprijinită de PNL, de a li se aloca o suplimentare de până la 10% din bugetul ca­sei de asigurări de sănătate, a rămas fără niciun fel de ecou în tabăra puterii“. Acesta mai crede că nu e un secret pentru nimeni: coaliția PSD-ALDE a uitat complet promisiunile făcute medicilor și pacienților deopotrivă, iar investițiile în renovarea ori construcția de spitale noi sunt la un minim istoric! Incapacitatea de a rămîne conectați la rea­litate ne costă pe toți, iar dreptul constituţional de a avea acces la servicii de sănătate la standarde europene ne este zilnic încălcat cu bună știință. Inclusiv comisarul european, Corina Crețu, semnala pericolul care ne paste ca urmare a proastei guvernări, și anume riscul de a pierde finanțarea europeană nerambursabilă la care România, și mai ales românii, au dreptul.
Senatorul PNL, Ioan Cristina, atrage atenția asupra pericolul de a pierde finanțarea alocată de Uniunea Europeană pentru construcția de noi spitale: „Din cauza guvernării iresponsabile a PSD-ALDE, România riscă să piardă cei 150 de milioane de euro acordați pentru construcția spitalelor regionale, o suma atât de necesară pentru a părăsi zona de Ev Mediu în care ne regăsim ca urmare a proastei finanțări a sistemului de sănătate! Managementul defectuos al factorilor de decizie și slaba finanțare dublata de lipsa de eficiență în atragerea fonduri­lor europene nerambursabile afundă sistemul medical din România în starea de colaps în care se regăsește.
Promisiunile electorale ale PSD  stabileau că salariile das­călilor să crească cu 25% înce­pând cu 1 ianuarie 2018! Insă realitatea ne arată că profesorii vor primii abia acum o majorare de 4%, majorare înghițită integral de inflația de 4,3%. Este absolut incalificabil gestul făcute de actuala majoritate parlamentară”, a concluzionat se­- na­torul arădean, Ioan Cristina.
(G.A.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni