Pe scurt

Peste 36.000 de țigarete confiscate de polițiști

Polițiștii postului de poliție Zimandu Nou au depistat marți, în trafic un transport de țigarete de contrabandă. Polițiștii au depistat și oprit pe DN79, un bărbat de 44 de ani, din județul Suceava, în timp ce transporta cu un autoturism 36.400 fire țigarete netimbrate, de diferite mărci, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Din cercetări a reieșit că țigaretele urmau a fi comercializate pe raza municipiului Arad. Tigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

             

 

Transporta ilegal material lemnos

Polițiștii orașului Ineu au depistat în trafic, un transport ilegal de material lemnos. Polițiștii au depistat și oprit în trafic, un bărbat din Șilindia, în timp ce transporta cu un autovehicul 1 metru cub lemn de foc din speciile cer, garniță, cireș, fără a deține aviz de însoțire. Cantitatea de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Conform Legii 171/2010, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 92.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 92.000 de lei. Dintre acestea, 56 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 135 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni