Sara Gheorghe a reprezentat Aradul la concursul internaţional „Talent Praga 2018”

Sara Gheorghe, elevă a Colegiului de Arte „Săbin Drăgoi” din Arad, a participat de curând la gala concursului internaţional „Talent Praga 2018”.
Concertul de gală a avut loc la sfârșitul lunii trecute în Sala Narodni Dum, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 500 se spectatori prezenţi la concert.  Sara Gheorghe, în vârstă de 15 ani, s-a numărat printre tinerii talentaţi care au cântat alături de Orchestra Filarmonicii Sectorului 5, sub bagheta cunoscutului dirijor Leoš Svárovsky. Sara Gheorghe a ales piesa Asturias Leyenda a lui Isaac Albeniz în aranjamentul lui L.H. Stevens. „Interpretarea ei la marimbafon a cucerit publicul din sală, care a fost foarte generos cu aplauzele. Tânăra artistă a fost felicitată şi de reprezentații românilor din diaspora, printre ei fiind prezent domnul Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Republica Cehă, domnul Ionuţ Munteanu, directorul Institutului Cultural din Praga și de înalți funcționari ai Ambasadei Române din Praga”, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrau.
De menționat că Sara Gheorghe a fost însoțită la Praga de profesorul ei,  Mario Florescu.
Concursul internaţional „Talent Praga 2018” a fost organizat în baza acordului de înfrățire între Municipiul Arad și Sectorul 5 din capitala Cehiei, cu care s-a înfrățit  în anul 2014, cu scopul de a implementa în comun unele proiecte, în domeniile cultură, sport, social, economie și turism.
Ioana Puraveț

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni