Glad Varga (PNL): „Interesul personal al parlamentarilor PSD creează un precedent abuziv şi periculos pentru patrimoniul natural”

Deputatul liberal Glad Varga a participat la şedinţa Comisiei pentru administraţie publică    şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor şi a votat împotriva proiectului de Lege pentru modificarea şi comple­tarea Legii serviciilor comuni­tare de utilităţi publice nr.51/ 2006, care, potrivit acestuia,  este un atentat la integritatea zonelor protejate din România.
„Situaţia stranie a acestui proiect de lege, iniţiat de domnul deputat PSD Emanoil Savin, pentru a-şi satisface o nevoie strict personală în zona în care locuieşte, este amplificată şi de faptul că există un aviz favorabil din partea Guvernului, în timp ce ministerul de resort nu este de acord cu prevederile sale. În plus, sunt prevăzute în legislaţia existentă la momentul actual, toate situa­ţiile excepţionale care pot apărea în cazul asigurării serviciilor de utilitate publică pentru comunităţile locale, iar acest proiect de lege nu numai că dublează legile existente, ci contra­vine flagrant legislaţiei de mediu.
Am fost astăzi îndemnaţi, cu populism şi falsă îngrijorare,  «să fim lângă oameni şi nu lângă mediu». Rea­mintesc stimaţilor colegi din PSD că, bunăstarea şi sănătatea populaţiei este direct dependentă de starea bună a factorilor de mediu. Iar a da liber la intrarea cu buldozerul în zonele de protec­ţie strictă din ariile prote­- jate creează un precedent extrem de periculos şi abu­ziv,  care va atrage, pe lângă penalităţi din partea Comi­siei Europene, şi efecte de­zastruoase asupra viitoru- lui nostru şi al copiilor noştri“, afirmă parlamentarul arădean.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni