Pe scurt

Material lemnos fără documente, depistat la Lipova

Polițiștii orașului Lipova au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, un transport de material lemnos fără documente legale. Polițiștii au depistat în trafic, pe DN7, un bărbat de 48 de ani, din Petriș, în timp ce transporta cu o autoutilitară aproximativ 4 metri cubi de material lemnos de diferite specii, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu suma de 5.000 de lei.

 

Infracțiuni rutiere, la sfârșit de săptămână

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme fiind sub influența alcoolului: pe raza localității Pecica un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, având o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat; pe DN79 A, pe raza localității Buteni, un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate, cu o alcoolemie de 0,83 mg/l alcoopl pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere, iar pe raza localității Zimandu Nou a un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate, având alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în toate cazurile. Pe raza localității Șiria au fost depistați: un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, la solicitarea polițiștilor acesta prezentând un document fals, tânărul neavând permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și un alt tânăr, de 31 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un ansamblu format din autoutilitară și plarformă, neavând dreptul de a conducea această categorie de vehicule. Pe raza localității Vladimirescu a fost depistat un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea o autoutilitară. În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Șoferi amendați

În 72 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat peste 450 de amenzi. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 452 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 205.000 de lei. Dintre acestea, 131 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 321 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni