Deputatul Florin Tripa propune o soluţie de rezolvare a problemei navetiştilor din judeţ

Deputatul PSD Florin Tripa a formulat o adresă ministrului Transporturilor, Lucian Şova, prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de afectarea programului tre­nu­rilor de călători operate de compania CFR Călători, în urma ac­- țiunii de modernizare a căii fera­te Frontieră-Arad-Simeria, parte a Coridorului IV Pan European.
„În memoriul adresat minis­terului, mi-am exprimat satisfacţia faţă de iniţiativa ins­- tituţiei de a moderniza tra­seul feroviar pe relaţia km. 614 (Glogovăţ)-Gurasada-Si­meria, cu rezervele de rigoare faţă de unele consecinţe nedorite care decurg din aceste lucrări. Cunosc bine situaţia şi vorbesc în numele a peste 300 de cetăţeni din judeţ, navetişti care vor fi în imposibilitatea de a se deplasa către locurile de muncă pe care le ocupă în alte localități sau în municipiul Deva, din cauza anu­lării temporare a unor stații sau a unor garnituri.
În speranţa soluţionării problemei am propus minis­trului Şova introducerea de îndată a acestui traseu în Programul Național de Transport și licitarea sa către un operator de transport. Astfel, na­ve­tiştii din Săvârșin, Toc, Ilteu, Petriş, Zam şi alte localităţi vor putea ajunge la serviciu folosind serviciile unui operator alternativ de transport”, afirmă deputatul PSD Arad, Florin Tripa.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni