UTA mai stă după punctele cu Poli încă o săptămână, arădenii riscă și ei o sancțiune pentru pătrunderea în teren a lui Cociu

De miercuri, cu ocazia ședinței Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, „Bătrâna Doamnă” ar fi trebuit să aibă cu trei puncte mai mult în clasamentul ligii secunde, dar verdictul s-a amânat. Mai precis, retragerea de pe teren a lui ASU Poli în minutul 60 al derby-ului cu UTA, de la Șiria, e pedepsită, potrivit regulamentului, cu pierderea meciului la „masa verde” de către timișoreni. De altfel, asta susține și Ionuț Popa: „Conform regulamentului, care e stas, ieșirea de pe teren înainte de fluierul arbitrului e 3-0 pentru adversari, trei puncte penalizare și amendă. Nu știu de ce nu s-a luat încă o decizie, dar nu e treaba mea acest lucru”.
Pe de altă parte, directorul tehnic al „roș-albilor” a auzit, la rându-i, că și clubul arădean ar risca o sancțiune din partea FRF. „Pătrunderea președintelui lui Poli pe teren e un punct aparte, nu știu exact ce vor lua în consi­derare cei de la Comisie. Adică unde apare vina UTA-ei ca și club organizator și ce sancțiune e prevăzută exact pentru acest lucru. Dacă se impune o sancțiune, deși nu cred”, a adăugat Popa.
Codru Grădinariu nu crede că gruparea „roș-albă” ar trebui să aibă de suferit. „Domnul Marius Cociu a pătruns în incinta terenului însoțit de un steward cu încuviințarea observatorului de joc. Dar, până la urmă, tot ceea ce contează sunt mențiunile din raportul de joc”, e mențiunea directorului general al UTA-ei.
Într-adevăr, clubul fanion al Aradului ar putea fi găsit în culpă pentru că a permis intrarea pe teren a lui Cociu, care, nefiind trecut pe foaia de joc, nu avea acest drept. Vă reamintim că exact managerul sportiv al „alb-violeților” a fost cel care a provocat ieșirea jucătorilor de pe teren după convorbiri telefonice cu suporterii, care nu au fost lăsați să intre pe stadion mai mult decât numărul prevăzut conform regulamentului pentru galeria oaspeților, adică 70 de persoane.
Până la urmă, niciun fan al timi­șorenilor nu a mai intrat pe gazon, iar galeria UTA-ei a lipsit și ea de la derby din solidaritate cu rivalii lor. Rămâne de văzut care va fi atitudinea ultrașilor pentru meciul de sâmbătă, contra Forestei, primul de la Șiria după evenimentele din derby-ul Vestului. „E problema lor nu a mea. Eu nu le port grija, ei îmi poartă grija. Dacă ar fi invers, aș putea să discut. Azi, la antrenament, am luat pe mine un tricou donat de unul dintre suporteri și are și stema Suporter Club UTA pe el. Unul cu casă… Și mai port și o șapcă tot de la un suporter”, a mai spus Ionuț Popa.
Revenind, întreaga „speță” UTA – Poli a fost amânată pe 9 mai, când Claudiu Drăgan ar trebui să facă un drum de București. Cu ocazia șe­dinței de miercuri a Comisiei de Disciplină a FRF, clubul UTA a fost reprezentat de un avocat.