Dorel Căprar: „Creșterea economică arată că avem o guvernare eficientă“

Institutul Național de Statistică a publicat rezultatele pe primul trimestru din anul 2018, care ne arată că economia Româ­niei a crescut în acest an cu 4%, pe serie brută, şi cu 4,2% pe serie ajustată sezonier, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.
„Primele date publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că România are o creștere de patru la sută pe primul trimestru din acest an, demonstrează că avem o guvernare eficientă și că programul PSD-ALDE își arată lună de lună roadele. După crește­rea record de anul trecut, pe primul trimestrul din acest an, România este în primele cinci economii care au crescut la nivel de Uniune Europeană, având un avans consistent față de media europeană de 2,4 la sută.
În ciuda campaniei de de­zinformare pe care o desfă­șoară opoziția de luni bune, în ciuda declarațiilor președintelui Iohannis, care în urmă cu o săptămână anunța apoca­lipsa, datele oficiale ne arată că Guvernul Dăncilă își face datoria și își duce la îndepli­nire promisiunile. De la prelua­rea guvernării și până în pre­- zent, datele oficiale ne arată că s-au creat peste 92 de mii de locuri de muncă, 1,7 mili­oane de români au beneficiat de creșterea salariului minim net cu 22 la sută, alte 1,1 mili­oane de români au beneficiat de creșterea cu aproape 26 la sută a pensiei minime garantate, iar salariu mediu net a ajuns de la 521 de euro, în decembrie 2016, la 581 de euro în prezent. Totodată, compa­rativ cu decembrie 2016, avem peste 695.000 de români care au ieşit din zona de sărăcie.
Iar semnele sunt în conti­nuare încurajatoare, în ceea ce privește economia: avem o creștere de 13,7 la sută a ci­frei de afaceri din industrie, comenzi noi în industie mai mari cu 15,8 la sută și un plus de 1,3 miliarde de euro la capitolul investiții străine directe“, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni