Utiștii au bătut Lipova într-un amical în care au testat un fundaș sârb de 20 de ani și pe… Aldan

Fără obiective de clasament pe acest final de sezon, UTA și Șoimii Lipova s-au antrenat împreună în cadrul unui amical disputat la Șiria. „Roș-albii” s-au impus cu 2-0, prin reușitele semnate Hlistei (șut la firul ierbii din 14 metri) și Jorza
(execuție din 12 metri lângă bara din stânga lui Iliescu după pasa lui Toma). Lipovanii au avut și ei câteva situații, cea mai mare aparținându-i lui Vasinc, care a reluat în Barna din 6 metri la scorul de 1-0, în debutul părții secunde.
Ionuț Popa și Cristi Păcurar au avut ocazia să-l vadă la lucru pe Alexander Trivan, un fundaș sârb de 20 de ani, care ultima oară a evoluat în eșalonul trei al fotbalul de la sud de Dunăre. În prima parte, în „alb-roșu” a evoluat și Sergiu Aldan, fotbalist de bandă stânga aflat în lotul Cermeiului, câștigător al Cupei și Supercupei României cu UTA Under 19 în vara anului 2016. „Acest amical l-am legat cu scopul de a face un antrenament bun prin joc, dar și pentru a-i vedea la lucru pe cei doi jucători, Alex și Aldan. Pe ultimul eu îl cunosc bine, l-am antrenat ani de zile, dar a dorit și nea’ Popică să-l vadă la lucru. Probabil, vor mai exista și alte acțiuni prin care să testăm cât mai mulți fotbaiști tineri din propria pepinieră și nu numai. A fost o mișcare bună, utilă, ne vedem în continuare de ciclul săptămânal înainte de partida cu Dacia Unirea Brăila”, a menționat Cris­tian Păcurar, „secundul” UTA-ei la finalul disputei amicale cu Lipova.
Formații:
UTA (prima repriză): Barna – Polgar, Trivan, Markovic, Aldan – Dan, Tănase – Stahl, Petra, Hlistei – D. Popa. UTA (repriza a doua): Barna (60 Zamfir) – Lazăr, R. Iuga, Trivan, Dinculescu – Prună, Jorza – Sorato, Buia, A. Iuga – Toma.
Lipova (prima repriză): Iliescu – Iova, Calvin, Jichici, Kocsis – Deta, Dobrean, C. Poiană, Filimon – Vasinc Trabalka
Lipova (repriza a doua): Iliescu – Iova (60 Turai), I. Pașcu, Jichici, Stoin – Duță, S. Popa, Tiponuț, Rusu – Vasinc, Himcinschi.