Arădeanul Florian Coldea urmează să fie audiat în dosarul lui Kovesi

0
192
Generalul Florian Coldea, seful interimar al Serviciului Roman de Informatii, face declaratii de presa dupa ce a fost audiat de Comisia de Control a SRI, luni, 9 februarie 2015, Bucuresti.

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urmează să fie audiat în luna mai de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. Conform Mediafax, Coldea s-a prezentat, luni, la sediul structurii pentru a-şi ridica citaţia aferentă.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Mihail Florian Coldea s-a născut în anul 1971, la Târnova, în județul Arad. Este un general român care a îndeplinit funcția de director adjunct al Serviciului Român de Informații. În perioada 20 iulie-4 octombrie 2006 s-a aflat la conducerea interimară a Serviciului Român de Informații, de la demisia lui Alexandru Radu Timofte din această funcție și până la numirea lui George Maior. În timpul mandatului lui George Maior a fost prim adjunct al acestuia.

După absolvirea Liceului industrial nr. 11 (în prezent Grupul Școlar „Csiky Gergely“) din Arad, a urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București, pe care le-a absolvit în anul 1996. Ulterior, a urmat și cursuri de pregătire pe profil antiterorist și de informații desfășurate în țară și străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.