„Dino Manuzzi” din Cesena a fost scena unuia dintre meciurile ce vor intra in istoria fotbalului românesc. Anglia are „știința” de a primi goluri de la România pe finalurile de meci nu numai la nivelul echipelor mari, mărturie stând succesele de la „mondialul ” din 1998 (gol Petrescu, în minutul 90) și „europenele” din 2000 (gol Ganea în minutul 88), ci și la tineret. De data aceasta, însă, tot ultimul sfert al meciului a fost pur și simplu nebun.

Din minutul 77 până în cel cel de-al doilea de prelungiri, s-au marcat nu mai puțin de șase goluri, cu englezii replicând loviturilor lui Pușcaș și Iagi, prin Gray și Abraham. Inspirația lui Rădoi a fost decisivă, căci rezerva Florinel Coman a fost eroul unei națiuni, prin „dubla” decisivă, reușită cu șuturi din afara careului. 4-2 pentru ai noștri.

Mareea galbenă din tribunele arenei din Cesena (au fost aproximativ 7000 de suporteri români la meci) a fost pur și simplu în delir, însă întreaga națiune e tot mai conștientă că o nouă generație de glorie s-a născut și începe să-și arate colții.  „S-a descoperit o nouă generaţie de fier”, a conchis Cristi Pușcaș, poate cel mai bun fotbalist român din partidele cu Croația și Anglia.

Arădeanul Dennis Man s-a aflat pe teren timp de 74 de minute, adică în perioada în care meciul a fost destul de echilibrat, tacticizat. „Aripa” lui FCSB a și introdus balonul în plasă în prima parte a meciului, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la Pușcaș. Marcator cu croații, Adi Petre a rămas pe bancă de această dată, dar – probabil – îi va veni rândul cu Franța, pe 24 iunie.

Selecționerul Mirel Rădoi a vorbit despre seara carierei sale la finalul disputei cu englezii. Mă bucur că băieţii au înţeles foarte rapid ce trebuie făcut. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt băieţii. În momentele grele, mai ales după a doua egalare, suporterii au început să ţipe de parcă erau România. E cea mai bucurosă seară din cariera mea. Jucătorii simt această emulaţie şi această energie pozitivă. Poate de asta şi trec peste momentele dificile. Cu toţii ne vom bucura în această seară de parcă am câştigat o finală. Mâine vom începe să pregătim meciul cu Franţa. E o victorie istorică, trebuie să sărbătorim. Nu putem trece peste ea. N-am avut forţa să le mai vorbesc în vestiar, sunt încă în stare de şoc, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus Rădoi la microfonul FRF TV.

Cu 6 puncte din două meciuri şi golaveraj 8-3, România e ca şi calificată în semifinalele EURO 2019 Under 21. Avem şansa de a câştiga Grupa C, dar şi de a termina primii în clasamentul locurilor doi, în condiţiile în care nicio altă echipă de pe acest loc nu a mai adunat maxim de puncte din primele două etape.

Au marcat: Pușcaș (77), Hagi (86), Coman (89, 90+2)  / Gray (80), Abraham (87)

Formații:

Anglia: 1. Henderson – 3. Dasilva (23. Abraham, 78), 4. Clarke-Salter (c), 12. Kenny, 5. Tomori – 6. Dowell, 17. Barnes (11. Sessegnon, 46, 10. Foden, 57), 7. Gray – 18. Mount, 19. Calvert-Lewin, 8. Maddison. Rezerve: 13. Gunn, 22. Woodman, 2. Wan-Bissaka, 9. Solanke, 14. Kelly, 15. Konsa, 20. Gibbs-White, 21. Nelson. Selecționer: Aidy Boothroyd

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man (14. Dragomir, 74), 10. Hagi (16. Nedelcu, 87), 19. Ivan (7. Coman, 63)- 9. Pușcaș. Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 11. Petre, 13. Grigore, 15. Ghiță, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. OlaruSelecționer:Mirel Rădoi

Arbitru: Andreas Ekberg. Asistenți: Stefan Hallberg și Mehmet Culum (toți din Suedia).

  • Liviu Alexe spune:

    Figurant, nu actor. Dacă dădea și el gol în prima repriză, ar fi fost actor. Așa, …

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției