Arădenii cu dizabilităţi primesc sprijin de peste graniţă

0
81

Persoanele cu dizabilităţi din Arad vor benefica de sprijin de peste graniţă. În perioada 5 – 7 noiembrie, la Arad se va desfăşura o întâlnire de lucru la care vor participa reprezentanți ai unor organizații din Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia și Romania, cu scopul de a implementa la nivel local diverse metode care să ușureze viața tinerilor cu dizabilități de vedere.

Cinci organizații din cinci țări diferite vor lucra împreună pentru a facilita implicarea persoanelor cu dizabilități de vedere în acțiuni sportive, educative sau în mobilități internaționale, activități care le erau aproape inaccesibile până acum.

Grupul de lucru cuprinde organizații ale persoanelor cu dizabilități de vedere sau care lucrează cu acestea din Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia și Romania. Partenerii vor să își utilizeze experiența acumulată pentru identificarea de metode prin care această categorie socială să poata participa mai ușor în diverse activități ale vieții publice. Punctul de plecare al acestei inițiative va fi reprezentat de un studiu la care vor participa persoanele cu dizabilități de vedere  și care va încerca să identifice punctual necesităţile acestora. Mai apoi, pornind de la rezultatele sale, se va urmări identificarea unor măsuri care să aibă o aplicabilitate imediată. „În cadrul diferitelor vizite de studiu la care am participat, am putut vedea de câte oportunități ar putea beneficia persoanele cu dizabilități de vedere. În Grecia, membrii asociației cu care lucrăm se implică în activități sportive special dedicate lor, își petrec timpul liber în cluburi sau în alte locuri de întâlnire unde pot desfășura o viață socială normală, sunt lucruri extraordinare! Pe de altă parte, din experiență am observat că acestea sunt cvasi-inaccesibile tinerilor de la noi. De aceea am lansat această initiațiativă prin care ne dorim sa adaptăm această experiență și să implementăm lucruri similare și la noi”, susţine Dorothea Elek, președinte Ofensiva Tinerilor Arad.

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 11.00, rezultatele acestei întâlniri vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la sediul Asociației Educatio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.