Aradul a primit distincţia „Destinaţie Excelentă pentru Afaceri”, la Londra

0
164

londra 1

Municipiul Arad a fost catalogat ca “destinaţie excelentă pentru afaceri” după ce, zilele trecute, a primit un premiu din partea Adunării Europene pentru Afaceri (EBA) din Oxford, premiu care a mai fost acordat şi municipiului Timişoara.

EBA derulează un program de investiţii pentru sprijinirea creşterii rapide a oraşelor şi regiunilor şi de creştere a atractivităţii investiţionale.

Odată cu primirea acestui premiu, Aradul a intrat în programul “Promovarea oraşelor viitorului” şi, astfel, a fost inclus în categoria destinaţiilor principale pentru investiţii în registrul AEA, atestată prin Certificatul de Destinaţie Principală pentru Investiţii.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost prezent, zilele trecute, la Londra unde a primit, într-un cadru oficial, premiul constând într-o diplomă şi un steag care va trebui să fie afişat, permanent, în Palatul Administrativ.

Gheorghe Falcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premiul este o recunoaştere a dezvoltării oraşului, a muncii funcţionarilor publici şi că este o distincţie foarte importantă având în vedere faptul că cei care l-au acordat au făcut o evaluare la nivel mondial, pe parcursul unei perioade mari de timp.

“Sunt foarte onorat să anunţ că Aradul şi Timişoara au primit o distincţie foarte importantă, la Londra.  Certificatul De Destinaţie Principală pentru Investiţii confirmă că, în România, cele două oraşe sunt oraşe deschise pentru investiţii. Eu am avut onoarea să prezint noul nivel de relaţii între administraţia locală şi mediul de afaceri. De asemenea, am semnat un memorandum prin care vom continua colaborarea cu Adunarea Europeană pentru Afaceri. În discursul meu susţinut cu această ocazie am prezentat Polul de dezvoltare Arad-Timişora şi noul pachet de facilităţi pe care administraţia locală se pregăteşte să-l ofere investitorilor străini”, a precizat Gheorghe Falcă.

Odată inclus în programul “Promovarea oraşelor viitorului”, Aradul va primi suport managerial pentru proiectele de investiţii pe siturile oficiale ale AEA şi partenerilor săi, în revista online “The Leader Times and The Socrates Almanac”, în cursul prezentărilor privind oraşele atractive pentru investiţii, ca parte a misiunii economice şi Summiturilor AEA.

De asemenea, oraşul va primi suport pentru organizarea summit-urilor şi întâlnirilor naţionale, regionale şi internaţionale pentru afaceri, cu participarea experţilor şi specialiştilor AEA, a reprezentanţilor elitelor de afaceri, investitorilor, politicienilor, autorităţilor, city-managerilor şi oamenilor de ştiinţă.

Totodată, AEA va oferi sprijin în ceea ce priveşte atragerea atenţiei liderilor regionali şi mondiali ai companiilor, instituţiilor bancare şi financiare, companiilor de construcţii şi comunităţilor de afaceri în vederea dezvoltării unor proiecte şi implementării de programe pentru creşterea economică a oraşului/regiunii.

Aradul a primit acest premiu în urma unei evaluări în cadrul căreia au fost luate în calcul poziţionarea economică şi geografică, potenţialul resurselor naturale, potenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale şi industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie şi accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică şi ştiinţă, stabilitatea politică, portofoliul de programe de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung, mecanismele de protejare a investiţiilor, existenţa în regiune a unor preferinţe investiţionale, zone economice libere şi teritorii cu prioritate de dezvoltare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.