Aradul – capitală pentru Adunarea Regiunilor Europei, Plenara de Primăvară

0
157

Plenara de Primăvară a Adu­nării Regiunilor Europei, al cărui amfitrion este Aradul a debutat. Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Primăria reunește peste 150 de participanţi din Europa, între 20-22 martie.
Este unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul administraţiei publice organizat în ultimii ani la Arad.
La Consiliul Judeţean Arad s-a desfășurat marți, o conferință de presă la care au participat preşedintele suedez al Adunării Regiunilor Europei, Magnus Berntsson, primarul Gheorghe Falcă şi preşedintele Iustin Cionca.
,,Am propus conducerii Adunării Regiunilor Europei organizarea Plenarei la Arad, pentru a marca prin acest eveniment internațional important rolul Aradului în Anul Centenar, cel mai important moment al istoriei statului român modern. Îi mulțumesc domnului președinte că a acceptat propunerea noastră și domnului primar că este partenerul Consiliului Jude­țean în organizare. Ne dorim să prezentăm Aradul și România cu oamenii harnici de aici și cu administrațiile locale care găsesc soluții de dezvoltare în ciuda condițiilor grele în care muncesc. Ne dorim să prezentăm o Ro­mâ­nie a oamenilor integri și angajați profund față de valorile europene, o Românie care nu admite să fie pe o altă cale decât calea europeană.  După cum știți, Consiliul Județean Arad și-a propus să crească vizibilitatea județului Arad prin parteneriatele sale internaționale”, a susținut Iustin Cionca.
Preşedintele ARE, interesat de Arad
Magnus Berntsson, preşedintele ARE a fost plăcut impresionat de Arad și a subliniat fap­tul că este încântat de pre­zența sa în România, în anul sărbătorii Centenarului. ,,Aştept cu interes întâlnirile pe care le vom desfăşura la Arad pentru că sunt foarte importante pentru toate ţările UE şi non-UE. Vom discuta despre dezvol­tarea regională, protecţie   socială şi cultură. Tema principală este de a crea ecosisteme inovative. Acest subiect este dezbătut în toată Europa. Un alt subiect important sunt coridoarele de transport europene pentru că este foarte important să conectăm Europa. Este important ca atunci când ai produse bune să le exporţi şi când ai parteneri buni să te întâlneşti cu ei, iar o rețea de transport modernă vine în întâmpinarea acestor cerințe. De coridoarele de transport europene beneficiază în pri­mul rând regiunile, pentru dezvoltarea economică, a comer­- țului, turismului cât și o mobi­litate a forței de muncă. Poli­tica de coeziune este o temă extrem de importantă pentru noi. Dorim să ştim ce înseamnă asta pentru toate regiunile Europei.”
Evenimente noi anunțate
Membru al Comitetului Re­giunilor de la Bruxelles, primarul Gheorghe Falcă a a scos în evidență avantajul pe care îl are Aradul prin organizarea acestui eveniment de rezonanță europeană. „Felicit Consiliul Jude­țean că a reușit să aducă Plenara de Primăvară ARE la Arad. Este o întâlnire importantă, deoarece Aradul este o prezenţă importantă în regiu­nea din care face parte, împreună cu Timişoara cons­- truim un pol de dezvoltare care include Regiunea noastră între cele mai eficiente şi mai performante”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului, care a adus în sprijinul afirmaţiilor sale date statistice care atestă forţa economică a Regiunii Vest. „Cooperarea regională este un deziderat actual, prezența la Arad a mem­- brilor ARE fiind un semnal și pentru București că avem ne­voie de o dezvoltare pe regi­uni”, a mai spus Gheorghe Falcă.
Scoțând în evidență faptul că în acest an va fi promovată constribuția Aradului la Marea Unire şi pentru că suntem în anul Centenar, preşedintele Iustin Cionca a prezentat evenimentele viitoare care se vor organiza la Arad: ,,În luna mai organizăm o săptămână a Diplomației, Economiei și culturii, în care prezentăm produsele arădene unor investitori din China, Italia, Polonia, Ungaria, Republica Moldova, Belgia, Serbia, Cehia, dar și opiniei pu­- blice arădene care vor fi surprinși de ceea ce se produce în județul nostru. În octom­brie vom organiza Rendez Vous d’Arad, conferința Rețe­lei orașelor și regiunilor culturale din Europa. Iar în no­- iembrie și decembrie, la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, vom reuni alături de noi partenerii noștri din țară și din străinătate, să ne bucurăm împreună de momentul frumos și important al aniversării Unirii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.