Aradul este primul oraş din ţară care a obţinut bani europeni pentru reabilitarea blocurilor

0
115

reabilitareMunicipalitatea a emis ordinul de șantier pentru primele şapte blocuri care beneficiază de fonduri europene pentru reabilitarea termică. În urma finalizării procedurilor de licitație publică pentru desemnarea constructorului, la care au participat nouă ofertanți, contractul de execuție a lucrărilor pentru acest prim lot a fost semnat cu SC AF Consulting SRL București. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 3.449.806,99 lei TVA inclus, iar termenul de execuţie este de 11 luni.
67 de asociații de proprietari din Municipiul Arad, totalizând 1348 apartamente, sunt cuprinse în acest program de creștere a eficienței energetice a blocurilor co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2014.
„Suntem primii din ţară care am reușit să obţinem fonduri europene pentru asociaţiile de proprietari și avem cel mai mare număr de apartamente finanţate în acest program. Primele blocuri intră în lucru imediat. Pentru celelalte, procedurile de licitaţie pentru constructori sunt în desfășurare. Valoarea totală a investiţiilor de care vor beneficia aceste blocuri este de peste 38 de milioane de euro“ a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
Primarul a anunțat că Munici­piul Arad a demarat deja pro­cedurile pentru accesarea de fonduri europene prin următorul program de finanțare POR 2015-2020. Consiliul Local a aprobat în ultima ședință din luna septembrie lista celor 59 de blocuri (2.339 apartamente) situate pe arterele principale din oraș, pentru care municipalitatea va realiza documentația tehnică în vederea depunerii cererilor de finanțare la Uni­- unea Europeană pentru lucrările de reabilitare termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.