Aradul nu a primit nicio ambulanţă de la Ministerul Sănătăţii. Conducerea CJA reacţionează

0
134

iotcu

Aradul a fost din nou vitregit la alocarea de dotări pentru sistemul de sănătate. Conducerea administraţiei judeţene şi-a manifestat indignarea faţă de deciziile Ministerului Sănătăţii. Ministerul a reparizat în ţară ambulanţe, dar Aradul nu a primit niciuna.

„Guvernul Victor Ponta a dat, sâmbătă, încă o dovadă că se află la conducerea țării exclusiv pentru a satisface propria clientelă politică. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a repartizat, din inima Ardealului, adică de la Cluj, 30 de ambulanțe de tip B 4×4 către serviciile de ambulanță din țară. Supriză, însă: nici una dintre ambulanțe nu a mers către județele din Ardeal. Toate, absolut toate au fost alocate județelor din Moldova și Munteania, controlate în mare parte de PSD. Este vorba despre serviciile de ambulanţă teritoriale din Ilfov, Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea“, susţine Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Şeful CJA este de părere că, Guvernul Ponta a schimbat regulile de alocare a fondurilor bugetare către administrațiile locale, în așa fel încât să-și satisfacă propria clientelă politică. Nicolae Ioţcu sesizează că, Aradul a fost vitregit de fonduri pentru sistemul medical în repetate rânduri. „Aceeași regulă privește accesarea fondurilor europene pentru construcția spitalelor regionale, Vestul țării fiind, practic, în imposibilitatea de a accesa aceste fonduri din cauza strategiei limitative a Guvernului Ponta. Considerăm că, prin nealocarea de ambulanțe către nici unul din județele ardelene, PSD face dovada aplicării unei politici discriminatorii, care poate afecta asigurarea, pe termen scurt și mediu, a serviciilor de sănătate pentru românii din Ardeal şi, evident și din Arad.

Această învrăjbire pe criterii regionale este periculoasă, singura soluție fiind, în acest moment, demisia Guvernului Ponta și revenirea la o politică bugetară echilibrată, de care să poată beneficia toți românii”, declară preşedintele CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.