Aradul, în topul preferinţelor străinilor, pentru investiţii în agricultură

0
170

investitoriAradul se numără între judeţele cele mai căutate de investitori străini în agricultură. Datele oficiale provenite de la Oficiul pentru Registrul Comerţului arată că, judeţul nostru se numără printre judeţele cu cele mai multe firme cu capital mixt care au ca obiect de activitate activităţi în agricultură, silvicultură și pescuit.

La finele lui 2013, în Timiș erau înregistrate 294 de firme cu capital mixt, în București 271, în Arad 176, în Bihor 130, iar în Constanța 67. Comparativ cu situaţia de acum trei ani, numărul firmelor cu acționariat străin din agricultură, silvicultură și pescuit este mai mare.

Astfel, la 31 decembrie 2013, la Registrul Comerțului, la nivel de ţară erau înregistrate 2.044 de firme care activau în agricultură, silvicultură și pescuit și care aveau acționariat mixt. În anul precedent, numărul acestora a fost de 2.047, iar în 2011 de 1.967, arată datele furnizate de Registrul Comerțului.

Chiar dacă judeţul nostru nu este printre primele judeţe, la capitolul societăţi cu participare străină în general, într-un clasament la nivel de ţară, acesta se situează totuşi în primele 10 judeţe din ţară, la atractivitate faţă de investitori străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.