Atac rasist în Belfast la adresa unei familii de români

0
92

Doi soţi români care locuiesc în Belfast, capitala Irlandei de Nord, au spus că nu se mai simt în siguranţă în casa lor, după ce maşina le-a fost arsă în întregime într-un atac rasist, relatează Mediafax.

Maşina a fost grav avariată, iar poliţia investighează acestă incendiere premeditată drept infracţiune motivată de ură. Potrivit unor informaţii, în ultimele săptămâni au mai avut loc acte de intimidare rasială în zonă.

Daniel Cîrpaci, în vârstă de 25 de ani, locuieşte împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii pe strada Elbor din Belfast. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph că s-a întors de la serviciu şi şi-a găsit maşina în flăcări.

Cîrpaci a precizat că acesta este primul atac de indimidare cu care s-a confruntat după doi ani petrecuţi în Irlanda de Nord. Acesta a adăugat că părinţii lui aveau programată o vizită acolo, însă el nu mai doreşte să locuiască în zonă şi se teme pentru siguranţa familiei lui.

Acesta este cel de-al doilea atac de pe strada Elbor care are loc în ultimele două săptămâni. O femeie de origine chineză şi copilul ei au plecat din zonă, după ce, pe data de 12 ianuarie, locuinţa ei a fost atacată cu sticle incendiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.