Autocarul răsturnat în județul Brașov transporta 28 de elevi de la Iași spre Arad

0
118

UPDATE2: Festivalul Internațional de Folclor a fost amânat.

UPDATE:  Un autocar plin cu elevi care trebuia să ajungă la Arad, pentru a participa la Festivalul Internaţional de Folclor, a fost implicat, la amiază, într-un grav accident de circulaţie între Braşov şi Făgăraş. Trei adulți și un copil și-au pierdut viața și alţi 24 de pasageri sunt răniţi.

Organizatorii au aflat despre accident de la ştiri, în situaţia în care ultima conversaţie pe care au avut-o cu cei din autocar s-a înregistrat în jurul orei 12.„La Arad se desfăşoară în perioada aceasta, până Duminică, Festivalul Internațional de Folclor <Aşa-i jocul pe la noi> şi cei de la Iaşi, Palatul copiilor şi Liceul de Artă din Iaşi erau invitaţi să participe ca şi concurenţi. Trebuia să ajungă în cursul zilei de astăzi, pentru că mâine aveau nişte activităţi de socializare şi dans, dar esenţa festivalului ar fi duminică. În jurul orei 12 am vorbit cu conducătorul grupului, profesor Cătălin Pop, care spunea că au ieşit din Braşov şi că se îndreaptă spre Făgăraş. I-am sugerat să urce pe porţiunile de autostradă date în folosinţă, până la Arad, şi să vină încet pentru că nu suntem contra-timp. L-am sunat şi nu a mai răspuns, e dureros, mi-e prieten, în autocar e şi fiica bunului meu prieten, coregraf la Liceul de Artă din Iaşi, e dureros, sunt copii pe care i-am cunoscut. Nu ştiu cine e cel mort, nu ştiu cine, dintre copii. E dureros, o să începem cu un moment de reculegere. Bunul dumnezeu să îi mângâie pe părinţi şi să le dea putere, în aceste momente„, a spus Ioan Vasile Peri, organizator Festival de Folclor.

Firma care a închiriat autobuzul confirmă faptul că vehiculul avea 25 de locuri, asta, în condițiile în care în mijlocul de transport se aflau 28 de copii, doi şoferi şi doi însoţitori. Copiii aveau de parcurs, în acest autocar, 800 de kilometri. Ei au plecat din Iaşi în această dimineaţă, în jurul orei 5.

 

Tragedie între Brașov și Făgăraș, unde un autocar plin ochi cu copii care plecase de dimineața de la Iași pentru a ajunge la un festival din Arad s-a răsturnat pe sosea. Patru persoane și-au pierdut viața iar 22 sunt rănite, dintre care 16 grav.

Un autocar contractat de Palatul Copiilor Iași pentru o deplasare la Arad s-a răsturnat pe DN1, în dreptul localității Perșani din județul Brașov.

Două victime sunt în stare critică în urma accidentului din Braşov, unde un autocar cu 31 de persoane dintre care 28 de copii s-a răsturnat, cei trei adulţi şi un copil pierzându-şi viaţa în urma tragediei.

Autocarul implicat în accidentul de la Dealul Perşani, judeţul Braşov transporta 28 de copii şi trei adulţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii. În urma accidentului, patru persoane şi-au pierdut viaţa, fiind vorba de un copil şi trei adulţi.

În prezent, două victime sunt în stare critică şi o victimă este în stare gravă, celelalte victime suferind răni uşoare.

Potrivit Ministerului de Interne, 20 de răniţi au fost transportaţi la spitalele din Braşov. Autocarul implicat în accidentul din Braşov aparţine Palatului Copiilor din Iaşi, iar pasagerii se deplasau la un concurs, în urma accidentului din localitatea Perşani, patru persoane decedând pe loc, iar alte 22 fiind rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.