planAutoritățile au cifre exacte pentru situația copiilor din centrele de plasament, a persoanelor cu dizabi­lități și a familiilor dezorganizate.  De acum înainte, serviciile sociale ar trebui să fie asigurate la nivelul județului nostru numai în baza unui plan stabilit de autorități și furnizori publici și privați în domeniu.
Instituțiile din domeniu social, ONG-urile, primăriile din județ, precum și reprezentanții administrației județene vor avea de îndeplinit la termen, mai multe sarcini. Acestea sunt cuprinse într-un plan de dezvoltare a strategiei sociale pe perioada 2014 – 2020, ce urmează să fie supus la vot în ședința Consiliului Județean de la finele acestei săptămâni.
Serviciile acordate copiilor orfani, persoanelor cu handicap, familiilor dezavantajate social sunt cuprinse într-un plan, în care sunt trasate clar atribuțiile instituțiilor cu responsabilități în acest sens. Spre exemplu, potrivit planului, până la finalul acestui an, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) trebuie să asi­gure consiliere pentru 800 de copii cu măsuri de protecție. Alți 65 de tineri dezavantajați social trebuie să fie integrați socio-profesional, în timp ce, în domeniul adopției, instituția are de rezolvat un număr de 35 de cazuri.
Planul stabilește și ce centre sociale ar trebui modernizate și de către cine. Primăria Arad și Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară vor moderniza complexul-centru de zi „Curcubeul“, de care beneficiază sute de copii. De asemenea, în viitor, câteva sute de copii cu handicap din județ urmează să beneficieze de servicii de recuperare. În plan se stabilesc și măsuri pentru evaluarea persoanelor cu handicap, integrarea profesională a tinerilor și îngrijirea vârstniciilor din centre. Mai multe detalii pe .

Recomandările redacției