Autoritățile vor construi o pistă de biciclete între Arad și Pecica

0
177

Vești bune pentru arădenii care nu circulă cu autoturismele, ci cu bicicleta. Autoritățile vor amenaja o pistă de biciclete între Arad şi Pecica, din bani europeni, prin programul transfrontalier Interreg România-Ungaria. Pe axele de finanţare care cuprind „îmbunătăţirea calităţii apei”, „piste de biciclete” şi „proiecte de cooperare interinstituţională”, judeţul Arad accesează 11,3 milioane de euro. În total, pe finanţări transfrontaliere, Consiliul Judeţean Arad a depus proiecte de aproximativ 25 de milioane de euro, acestea fiind în diverse faze de evaluare sau contractare.
Documentaţia tehnică pentru realizarea pistei de biciclete va fi evaluată de către o comisie de experţi independenţi. Lucrările de amenajare a pistei ar putea începe anul viitor, finalizarea a proiectului fiind estimată să se încheie în toamna anului 2020.
„CJ Arad este partener cu Primăria Mako pentru a realiza o reţea de piste de biciclete care să faciliteze accesul la zonele de agrement de pe Malul Mureşului. Prin proiect se va construi o pistă de biciclete de 18 km pe coronamentul digului între Arad şi Pecica, având ca valoare eligibilă 2.549.980 euro. Investiţia aceasta este importantă pentru judeţul nostru fiindcă ne propunem dezvoltarea reţelei de piste de biciclete şi conectarea acestora la reţeaua internaţională. În cazul nostru, ne vom lega de judeţul Csongrad”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.
Traseul pistei de biciclete până la Pecica urmează să fie realizat pornind din zona Pădurii Ceala, pe digul râului Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.