Bacalaureatul repetenţilor: promovare catastrofală pentru elevii arădeni

0
92

În data de 1 septembrie 2017, pe site-ul
Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad s-au afișat rezultatele înainte de contestații din  cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea august – septembrie.
Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 29,25%, în creștere evidentă față de cel de anul trecut din sesiunea de toamnă (23,66%). Pe serii, rezultatele arată astfel: seria curentă: promovabilitate 31,46%; serii precedente: promovabilitate 25,30%.
Tot în data de 01.09 2017, între orele 16.00-20.00 au fost depuse contestațiile. În județul Arad, au fost depuse 180 de contestații, cele mai multe la matematică- 59.
Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 septembrie 2017.
„Toți cei implicați în organizarea și desfășurarea Examenului de bacalaureat na­țional, sesiunea august-septembrie 2017, au dat dovadă de responsabilitate, profesionalism și de o mobilizare exemplară pentru respectarea prevederilor Metodologiei de organizare și desfășurare. Inspectoratul Școlar Județean Arad mulțumește tuturor cadrelor didactice implicate: profesorilor asistenți, membrilor și președinților din centrele de examen și centrul zonal de evaluare pentru buna colaborare“, susţine Laura Nădăban, purtător de cuvânt al ISJ Arad. Organizarea și desfășurarea acestor probe în cele două centre de examen, Liceul Național de Informatică și Liceul Mihai Viteazul Ineu, au fost ireproșabile. Nu s-au semnalat incidente, nu au existat probleme, iar condițiile asigurate de către cele două centre de examen au fost conforme cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a Examenului de bacalaureat național, atât sub aspect organi­- zatoric cât și logistic (sălile fiind prevăzute cu camere audio-video). Candidații au avut asigurată asistența medicală, au beneficiat de apă în sălile de examen și de un cadru adecvat derulării probelor.
Procente de promovare peste 30% s-au înregistrat în judeţele Covasna (35,59%), Vaslui (32,17%), Iaşi (31,75%), Alba (30,24%), Sibiu (30,20%) şi Botoșani (30,15%). Rata de reușită în Capitală este de 23,09%. Judeţele în care această rată s-a situat sub 20% sunt Giurgiu (14,99%), Ilfov (16,42%), şi Mehedinți (19,95%).
Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.