„Balul bihorenilor“ a ajuns la cea de a XII-a ediție

0
196

În chiar prima zi a lunii noiembrie, în Cartierul Alfa-Faleza Sud va avea loc un eveniment mai aparte. Este vorba de inițiativa unor bihoreni din Arad de a organiza – la Ruga Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae“ din Alfa – și manifestarea numită „Balul bihorenilor“. De altfel, în urma întâlnirilor acestui grup a rezultat și Asociația „Bihorenii Aradului“.
Revenind la bal, acesta se ține de 11 ani „în prima sâmbătă a lunii noiembrie, înainte de intrarea în Postul Crăciunului“. Ediția de anul acesta, cea de-a XII-a, se va ține la restaurantul hotelului Prezident, din Arad, la el anunțându-și participarea circa 150 de arădeni născuți pe meleaguri bihorene.
Trebuie spus că atât meniul cât muzica vor fi specifice zonei; va evolua ansamblul folcloric „Codrenii Bihorului“ din Roșia, județul Bihor, unde vioara cu goarnă va fi vedetă absolută a programului muzical. Aceasta deoarece, pe lângă petrecerea în sine, bihorenii doresc să facă cunoscută și valoarea obiceiurilor și tradițiilor specifice acestei părți de țară.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.