Băsescu: România nu trebuie să abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro în 2019

0
90

România nu trebuie să abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro la 1 ianuarie 2019, altfel va rămâne o țară de categoria a doua, Guvernul Cioloș având un rol decisiv cu privire la acest parcurs, afirmă fostul președinte Traian Băsescu.

Este esențial că România să continue a-și respecta angajamentele rezultate din Tratatul Fiscal așa cum au fost convenite cu Comisia Europeană (pentru 2016 deficit bugetar 1,2% + 0,25% pentru componenta autohtonă la finanțarea proiectelor cu bani europeni), în așa fel încât obiectivul de a adera la Zona Euro la 1 ianuarie 2019 să nu fie abandonat. În mod clar, prin politicile fiscale și salariale, Doctor Ponta abandonase acest obiectiv. Altfel, riscăm să rămânem între țările de categoria a doua și asta depinde de noi. Soluție mai bună decât UE nu avem. Guvernul lui Dacian Cioloș are aici un rol decisiv, a scris Traian Băsescu duminică pe Facebook.

În sprijinul poziției sale, el susține că, la această oră, sunt destule guverne care caută soluții pentru a restrânge spațiul real al Uniunii Europene, utilizând criterii de genul adoptării sau nu a monedei euro sau prezența sau nu în spațiul Schengen, relatează Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.