Bata va găzdui și anul acesta simpozionul „Portrete de dascăli“

0
170
Căminul Cultural din Bata va fi locul de desfășurare a simpozionului
Căminul Cultural din Bata va fi locul de desfășurare a simpozionului
Căminul Cultural din Bata va fi locul de desfășurare a simpozionului

Comuna Bata va găzdui sâmbătă, 21 iunie, a VI-a ediţie a simpozionului internaţional „Portrete de dascăli“. La el vor participa dascăli din România „dar şi din teritoriile unde locuiesc români“ după cum sublinia Ion Micurescu, primarul din Bata, gazda acestei ediţii, fiind implicați și anul acesta reprezentanți din Serbia, Republica Moldova și Ucraina. Manifestarea se va derula de la ora 10, în Sala festivă a Căminului Cultural din Bata, fiind organizată prin implicarea Școlii Gimnaziale „Patrichie Popescu“ din Bata, Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Arad, Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) și Primăria Bata, firește.

După cum ne preciza învățătoarea Delia Micurescu, unul din activii organizatori ai evenimentului „după primirea oaspeților simpozionul va cuprinde: deschiderea festivă, o binecuvântare  creștină – realizată de preotul Vasile Matei, cuvântul de bun venit al gazdelor – susținut de primarul Ion Micurescu și directorul școlii, Cezar Mateaș, intonarea Imnului dascălilor, cuvântul oaspeților“. Vor fi prezenț invitați precum: inspectorul general al IȘJ Arad dar și profesorul Doru Bogdan, alături de Vasile Todi – președintele Uniunii Jurnaliștilor din Banatul istoric. Sesiunea de comunicări va avea două teme: Dascălul, în portrete literare și Dacălul, în portrete muzicale. De asemenea se organizează și o expoziție de carte intitulată „Din scrierile dascălilor arădeni“. Aici trebuie precizat că simpozionul va fi oglindit într-un volum – al șaselea, intitulat, firește, „Portrete de dascăli“. Tot acum se vor propune proiectele pentru cea de-a XXXVI-a ediție a Congresului AGIRo ce se va ține în august, în trei orașe: Suceava, Cernăuți (Ukraina) și Chișinău (Republica Moldova), cu finalizare la Școala de vară de la Eforie Sud.

Și pentru că tradiționala ospitalitate românească nu se dezminte „finalizăm simpozionul cu un… festin onorific, oferit în devans de organizatori prin implicarea gazdelor în cinstea Zilei Învățătorului – ce se sărbătorește pe 30 iunie dar care anul acesta cade oarecum incomod, într-o zi de luni. Ca să nu mai spun de aspectul că duminică, 29 iunie – de Sfinții Petru și Pavel se marchaeză Hramul Bisericii Ortodoxe și se ține și Ruga satului Bata“ a completat Delia Micurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.