Perioada aceasta este cea în care oamenii de toate vârstele, de la cei mai mici, la cei mai mari, se bucură de căldură, de vremea bună și de tot ceea ce ține de ea. Pentru că în ultimele zile căldura a fost prezentă, cu toții s-au înghesuit în locurile preferate ca să se răcorească și să se simtă bine.

Aradul are două locuri preferate de două categorii diferite de oameni. În primul rând vom vorbi despre „Băile Termale CARP Bidi“ pe care le găsim în cartierul arădean Gai și care este atracția principală pentru pensionarii arădeni, ca mai apoi să trecem la ștrandul invadat de tineri, „Ștrandul Neptun“, aflat pe malul Mureșulul în apropiere de centrul orașului.

Băile Termale CARP Bidi, locul preferat de cei în vârstă
Chiar dacă este recunoscut ca fiind un ștrand unde merg cei în vârstă, de fapt este locul care se umple și de copii însoțiți de părinți, în special în zilele de weekend. Pentru că cei care se ocupă de ștrand și-au dorit să aibă toate cele necesare pentru o experiență cât mai plăcută, începând cu prețurile, până la ultimele achiziții făcute, aceștia și-au dat silința pe cât posibilul să pună totul la punct.
Am stat de vorbă câteva minute cu administratorul ștrandului, Emilian Cotoc, care ne-a spus cum stau lucrurile, ce prețuri au și ce are de oferit ștrandul lor: „În general vin pensionarii, dar și copiii mici în compania părinților. Baza din care este compus ștrandul sună cam așa: un parc pentru copii, un bazin de tratament interior, unul de tratament exterior, un bazin de copii și încă două bazine de recreere. Primele trei men­ționate sunt umplute cu apă caldă, restul de două având apă rece. Bazinele sunt în principiu folosite pentru tratament și au un timp recomandat de 30 de minute de stat în ele“.
Am continuat cu întrebările pentru că ne interesează și prețurile, răspunsul venind imediat din partea administratorului: „Membrii CARP beneficiază, bineînțeles de tarife preferențiale, ștrandul aparținând de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, tariful pentru o intrare fiind de 6 lei, iar abonamentul care cuprinde 15 intrări ajunge la suma de 60 de lei. Pentru cei care nu sunt membri, prețul este dublu, dar, în cazul copiilor și studenților ajunge din nou la suma de 6 lei, minorii sub 7 ani având intrarea liberă, cu pretenția de a fi însoțiți de un adult“.

Ștrandul este unul de cartier în care, în general, merg pensionarii și, ca o noutate pentru aceștia, ei au acum parte și de o saună nouă și băi reamenajate. Pe lângă toate acestea, cei care decid să își petreacă timpul liber în incinta ștrandului pot beneficia și de masaj și tratamente de kinetoterapie.
Am stat de vorbă și cu un client fidel al ștrandului: „Este incomparabil cu alte ștranduri. Vin de peste 30 de ani aici și sunt condiții extraordinare pentru prețul care este cerut la intrare. E ușor să ajungi aici cu tramvaiul, este curat, ai spațiu, umbră, saună, tot ce îți dorești“, spunea acesta.

Ștrandul Neptun, atracția principală pentru cei tineri
Aici lucrurile stau puțin diferit, ștrandul este, în general, populat de cei tineri, însă nu este o regulă, oameni de toate vârstele mergând la ștrandul din centrul orașului, poate chiar și din pricina amplasării care este la-ndemâna tuturor.
Am stat de vorbă de această dată cu un reprezentant al administrației ștrandului și acesta ne-a dat câteva informații: „Tarifele ștrandului nostru sunt de 22 de lei, cu reducere pentru studenți, elevi și pensionari, ajungând la prețul de 10 lei. Am mai adăugat un tobogan, în momentul de față fiind cinci în total. Cât despre bazine, sunt trei la număr, atât cu apă termală, cât și cu apă rece. La noi vin foarte mulți în weekend, de la 2.000 de persoane până la 10.000 de oameni în zilele de sărbătoare. Dispunem de aproximativ 500 de locuri de parcare și încercăm să îngrijim iarba, apa este curată și urmează să încercăm să reamenajăm băile până anul viitor, având deja proiecte depuse la primărie care urmează să se finanțeze. Păcat că de-a lungul timpului a fost cum a fost, dar, chiar dacă nu poți atrage aici Fonduri Europene care să ne ajute, vom încerca să facem lucrurile din ce în ce mai bune“.

Cu toate că cele două nu sunt în competiție pentru că fiecare își știe clientela și scopurile, se pare că diferențele sunt destul de mari când le privim din exterior. Primul, cel situat în Gai, este un ștrand în care lumea intră constant încă din ziua în care se deschide (1 mai) și până în ziua când se închide (1 octombrie), cu creșteri numerice în zilele de weekend, dar asta în rândul pensionarilor pe când, Ștrandul Neptun are zile cu mii de oameni de toate vârstele și zile, în timpul săptămânii de obicei, în care îi poți număra pe degete pe cei care intră pe ștrand.

  • Plesea Gheorghe spune:

    Noi pe vremuri le poreclisem ” Besinosenbaden ” Pentru ca se slobozeau multe besini !!!! Nu e o gluma, si atunci aparțineau CARP .

  • Petrescu Cezar spune:

    Nici până azi 9 iulie 2020 nu avem informații despre deschiderea ștrandului termal CARP Bidi ! Dece conducerea CARP nu i-a măsuri de infmormare a membrilor.?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției