Scandalul legat de reabilitarea termică a blocurilor din municipiu continuă. Conform declaraţiilor lui Vasile Arion, prim-vicepreşedintele ULALA, lucrările la primele 17 blocuri, intrate în program în 2009, nu au fost recepţionate nici până în momentul de faţă, asociaţiile de proprietari au ajuns să facă plângeri la parchet, iar în unele cazuri s-a ajuns ca după plecarea muncitorilor, locatarii de la ultimul etaj să se trezească că le plouă în apartamente.
Iosif Sebeszta locuieşte în blocul de la Libelula. Un bloc situat chiar pe centru, care a fost abandonat de firma care ar fi trebuit să-l reabi­liteze. Bărbatul susţine că a plătit 30 de milioane de lei vechi, iar în schimb i s-a pus amporă pe o suprafaţă de aproximativ cinci metri pătraţi şi s-a trezit… cu acoperişul spart.
„Am dat cei 30 de milioane de lei şi au pus amporă doar pe o suprafaţă de vreo cinci metri pătraţi. Mi-au stricat însă acope­rişul. Cum locuiesc la ultimul etaj, a început să plouă în casă ca în peşteră. Acum îmi mai funcţionează doar un bec, după ce mi  s-a stricat candelabrul din cauza apei. Şi la scara B şi la scara C s-a întâmplat la fel”, povesteşte Szebeszta.
Preşedintele asociaţiei îi cere explicaţii primarului
Problema blocului de la Libelula a fost ridicată, pe site-ul Primăriei şi de preşedintele asociaţiei de proprietari, Sorin Lammert. Adresându-se primarului, acesta îi scrie:  „în urma audi­enţei la dumneavoastră din luna octombrie 2013, ne-aţi comunicat că vom avea o discuţie mai amplă în legătură cu terminarea reabilitării termice a blocului. Nu s-a realizat acest punct şi, în consecinţă, în numele asociaţiei pe care o repre­zint aş dori să vă precizaţi poziţia dumneavoastră faţă de aceas­tă situaţie.”
Acesta îi povesteşte lui Falcă faptul că reabilitarea blocului a fost oprită după ce a fost anvelopat pe partea dinspre Bulevardul Revoluţiei. „Calitatea lucrărilor efectuate a lăsat mult de dorit, dar, având în vedere că lucrarea este în termenul de garanţie, speram la măsuri de remediere. De la acel moment şi până acum au trecut doi ani şi nu s-a mai făcut nimic la acest bloc, respectiv anveloparea părţii din spatele blocului (curtea Libelula şi cinema Dacia, în porţiunea scărilor B şi C). Noi avem banii strânşi pentru efectuarea plăţii reabilitării, locatarii sunt stresaţi datorită faptului că s-a dezechilibrat regimul termic (în faţă este cald, iar în spate temperatura e mai mică cu două-trei grade în încăperile situate în zona nereabilitată)”, mai spune preşedintele.
Acesta a ţinut să precizeze că lucrările au început să se degradeze vizibil pentru că au fost abandonate. „Având în vedere că acest bloc este în Centrul Aradului (o clădire reprezentativă pentru oraş), că bani, am înţeles din presă locală, sunt, nu văd motivul pentru care se tergiversează terminarea acestei lucrări. Doresc un răspuns urgent şi competent din partea dumneavoastră, pentru că aceas­tă situaţie este absolut jenantă atât pentru noi, cât – consider eu – şi având în vedere că este implicată Primăria Municipiului! Locatarii – pe bună dreptate – sunt deran­- jaţi de aspectele negative menţionate”, a mai scris Lammert.
Răspunsul i-a fost dat, în câteva rânduri de Serviciul Informare Cetăţeni. „Ca urmare a sesizării dumneavoastră vă comunicăm răspunsul Serviciului Investiţii, Dezvol­- tare Imobile din cadrul Primăriei Municipiului Arad: În urma analizării situaţiei blocului sus men­ţionat, vă informăm că în bugetul pentru anul 2014 s-au propus fondurile necesare pentru terminarea lucrărilor. După aprobarea bugetului veţi fi contactaţi pentru îndeplinirea formalităţilor necesare şi continuarea lucrărilor”, susţin angajaţii Primăriei.
Lucrări abandonate
Pe de altă parte, Vasile Arion, prim-vicepreşedintele ULALA, susţine că lucrările de reabilitare începute şi nefinalizate pot fi considerate ca fiind abandonate. „Blocul cu pricina este unul dintre cele 17 blocuri începute intrate în programul de reabilitare în 2009 şi pentru care nu s-a făcut recepţia nici acum. Domnul Falcă spunea că nu a primit bani de la Guvern. Iar despre calitatea lucrărilor, ce să mai vorbim. Acest lucru s-ar vedea la recepţie, dar nu se poate face recepţia, pentru că nu sunt gata lucrările. În aceste condiţii, avem de-a face cu lucrări abandonate, care se depreciază în timp”, a declarat Arion.

  • CETATEAN DIN ARAD spune:

    DOMNILOR ; LASATI NE NU NE MAI FURATI ; NU AVEM NEVOIE DE REABILITARI IN ACTE, NU MAI FOLOSITI BANI PT INTOCMIREA DOCUMENTATIILOR PT URMATOARELE 1000 DE BLOCURI CAND NU ATI FOST IN STARE SA REABILITATI NICI MACAR 1 % DIN CE ATI INCEPUT .

    DRAGI “ASOCIATII DE PROPRIETARI” ; TREZITI VA , NU LASATI ACESTI OAMENI SA FACA CE VOR CU BANI VOSTRI .

    PT ACESTI OAMENI NU CONTEAZA, DECAT ATRIBUIREA BUGETULUI DIN FOND LOCAL PT INTOCMIREA ASA ZISEI DOCUMENTATII SI ATAT ( TOTUL SE OPRESTE AICI SI ASA MOARE )

    ESTI NEMULTUMIT CA ASTEPTI DE 7 ANI CA SA TI SE REABILITEZE BLOCUL ?
    STI MAI MULTE DECAT MINE ?

    HAI SA SCHIMBAM CEVA …………………..

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției