Blocul Operator Chirurgie Generală – între șapte și zece operații zilnic

0
346

Cadrele medicale ale Secției Clinice Chirurgie Generală II, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad operează în fiecare zi, aproximativ șapte pacienți programați.
Acestora însă li se adaugă urgen­țele venite de la Unitatea Primiri Urgențe. Intervențiile medicale sunt realizate în Blocul Operator – recent renovat și utilat cu aparatură medicală de ultimă generație – de către șapte medici chirurgi, dintre care doi sunt specialiști (asist.univ.dr. Andrei Korodi și dr. Alex Găman) iar cinci sunt medici primari (dr. Edith Hornung, prof.univ.dr. Alexandru Dumnici, lect.univ.dr. Horațiu Papiu, dr. Marcel Oniță și asist.univ.dr. Gigi Aiordăchioae).
„Investițiile făcute în ultima perioadă de către Primăria Municipiului în parteneriat cu Consiliul Județean Arad depășesc 300.000 de euro, și constau în aparatură performantă pentru Blocul Operator. Datorită acestora, numărul operațiilor a crescut simțitor, dovadă fiind faptul că zilnic avem șase – șapte operații programate dar mai sunt și pacienți care ajung la noi, în regim de urgență, de la UPU. Cele mai multe intervenții chirurgicale sunt laparoscopice deoarece, acestea sunt mult mai ușoare pentru pacienți, iar timpul de vindecare este mai scurt”, susține prof.univ.dr. Alexandru Dumnici, medic primar Secție Clinică Chirurgie Generală II.
În cadrul Blocului Operator Chirurgie Generală II se realizează o gamă variată de operații, pornind de la hernii, eventrații, colecist și până la diferite tipuri de tumori de natură oncologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.