Bugetul CJA intră la vot săptămâna viitoare

0
146

Ca nici într-un an, bugetul Consiliului Județean va fi supus votului abia în luna aprilie. Aleșii județeni ar trebui să se reîntâlnească luni, 8 aprilie, pentru o nouă ședință în cadrul căreia, unul dintre proiectele de hotărâre vizează bugetul județului. Ținând cont de scandalul din ședința de la finele săptămânii trecute, când consilierii PSD-ALDE au reușit să boicoteze mai multe proiecte prin refuzul de a vota, foarte probabil ca și următoarea ședință să fie marcată de discordie.

Consiliul Județean a scos la transparență bugetul și potrivit documentului expus, totalul veniturilor din bugetul pe anul acesta se ridică la peste 400.000 mii de lei.  Dacă în 2018, județul nostru a avut un buget redus, tăiat de la centru, anul acesta, administrația va dispune de mai mulți bani. De reamintit că, fără să luăm în calcul rectificări și fonduri absorbite ulterior începutului anului trecut, trebuie subliniat că, în proiectul pe 2018, bugetul s-a ridicat la peste 224.000.000 de lei. Astfel, diferența este una mare, care trebuie să se resimtă și în investițiile din acest an. Din total, 244.971.000 de lei sunt venituri curente – venituri fiscale și 133.364 mii de lei, venituri proprii.

La categoria cheltuieli cu „drumuri și poduri“, fondul pe care aleșii CJA îl estimează se ridică la 247.971 mii de lei, parte din acești bani provenind din TVA, precum și de la bugetul local.

De reamintit și că, aleșii județeni din tabăra PSD-ALDE au fost nemulțumiți de modul în care, Consiliul Județean a împărțit banii destinați primăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.