Bugetul municipiului pe anul 2016 va fi dezbătut public

0
140

Primăria Municipiului Arad a anunţat că va organiza o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general de venituri și cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2016. Dezbaterea va avea loc miercuri, 20 ianuarie, de la ora 15,00, în sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ. Cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la acest proiect. Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad.

Conform proiectului, bugetul general al municipiului Arad pentru acest an este de 441.235.000 de lei la capitolul venituri, și de 563.987.000 de lei la capitolul cheltuieli. „Sperăm ca până în 27 ianuarie municipiul Arad să aibă buget de funcţionare şi dezvoltare. Până atunci vom organiza şi o dezbatere publică a bugetului. La nivelul veniturilor suma o să fie mai mică deoarece au scăzut unele taxe şi impozite, ceea ce înseamnă încasări diminuate. La capitolul investiţii vom pregăti proiectul privind regenerarea urbană a municipiului, prin care se va moderniza zona de blocuri din punctul de vedere al parcărilor, al spaţiilor verzi, al locurilor de joacă, al trotuarelor şi al străzilor”, a anunţat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Municipalitatea arădeană a încheiat anul 2015 cu un execedent bugetar de 165.683.339 de lei, care va fi cuprins în bugetul pe anul 2016 şi urmează să fie folosit pentru investiţii diverse.

Până la data de 26 ianuarie 2016, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.
Paula Bulzan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.