Cam cât de des ieșiți în Centru, pe malul Mureșului, în parcuri?

0
330

Acum că a venit primăvara și vremea s-a mai încălzit, ne-am decis să întrebăm arădenii cât de des ies la plimbare prin centrul orașului, pe Malul Mureșului și în parcuri.

Mai mergem pe malul Mureșului și pe Centru de la școală. De multe ori ne oprim pe bancă să mai discutăm. Vara ne făceam și teme pe mal. Acum, când e soare, facem plimbări pe jos până acasă. Așa mai avem timp să vorbim, să mai glumim”, a spus Andreea, de 16 ani.

Nu mă duc așa des pe Centru, că nu sunt bani. Merg până la Piața Mică pe jos și mai văd lumea. Pe mal îmi plăcea, da’ nu mă mai prea duc nici pe acolo. Cu nepoțica am fost de câteva ori în Parcul Copiilor, nu așa des”, a precizat Marin, de 64 de ani.

Merg, dar nu de multe ori. Io lucrez la Confecții și zilnic fac drumul muncă-acasă cu tramvaiul. Rar apuc să mai ies și la o plimbare. Nici nu prea mai ai ce să faci pe Centru. Toate sunt scumpe, multe magazine nici nu mai îs. Bate vântul”, a explicat Andrada, de 41 de ani.

Ieșim mai mult seara, în weekend. Atunci mergem la bar sau la cafenea și discutăm despre ce s-a întâmplat săptămâna aia, cu ce ne mai ocupăm. Berea de la sfârșit de săptămână e sfântă. Mai ieșim și în timpul săptămânii, mai rar pentru că avem de lucru și după aia suntem și obosiți și mergem acasă să vedem un film, să mâncăm. Acuma avem și Netflix și numai bine trece săptămâna cumva”, povestește Mihai, de 32 de ani.

Merg cu copilul în Parc în fiecare duminică. Nu e încă destul de cald, dar să mai ieșim din casă. Eu stau și în zonă și mai ies să plimb și câinele, în fiecare zi, mai ales pe la Polivalentă”, a menționat Andrada, de 37 de ani.

Am drum cam în fiecare zi pe Centru. Mai rar merg pe jos, în general mă duc cu mașina. Mă opresc la lucru și în cursul zilei mă duc să mai îmi iau câte ceva de mâncare. La sfârșit de săptămână ies la bere. Prin parcuri nu mă prea duc, că nu am ocazia”, a zis Lucian, de 44 de ani.

Nu mai ies oamenii ca pe vremuri. Când eram eu tânără era plin Centrul de oameni, erau tot felul de magazine, ne plimbam pe Corso, mergeam la cinematograf. Acuma de abia mai vezi oameni la sfârșit de săptămână. În timpul săptămânii mai merge lumea la lucru, dar e mare sărăcie. S-a cam distrus și orașul ăsta; mulți au plecat în străinătate, mulți nu au bani. Mai ieșim așa, să nu stăm tot în casă, dar din păcate stăm destul de mult prin casă”, a spus Elvira, de 66 de ani.

Ieșim pe la terase în general, între cursuri sau seara. Stăm la o bârfă, la un pahar de suc, vedem ce mai e pe la facultate, că nu putem să mergem zilnic. În mare, putem să zicem că ieșim destul de des”, subliniază Alina, de 21 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.