„Captură” record, la Nădlac: 74 de migranţi ascunşi într-un TIR, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

0
130

captura record
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac au descoperit 74 de migranţi (73 cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian), ascunşi în remorca unui automarfar care avea ca destinaţie Franţa.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat, sâmbătă,la ora 22.00, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autocamion cu remorcă inmatriculat în Ungaria, un cetăţean turc în vârstă de 50 de ani.
Cu ocazia controlului, cetăţeanul turc a prezentat documente conform cărora transporta obiecte de mobilier de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Franţa.
„Acţionand in baza analizei de risc, poliţişti de frontieră români au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au observat ca usa semiremorcii era intredeschisa.
In urma controlului, in semiremorca TIR-ului au fost descoperite 74 de persoane (53 bărbaţi şi 21 femei) de origine arabă, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.
Din primele cercetari a rezultat faptul că persoanele ascunse sunt 73 de cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian, cu vârstele cuprinse între 12 şi 41 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Franţa”, informa comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presăîn cadrul Poliţiei de Frontieră Arad.
Şoferul şi cele 74 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, in prezent fiind efectuate cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.