lansareFiliala Arad a Casei Româno-Chineze a organizat ieri, la sediul din Bulevardul Revoluţiei al Universităţii Aurel Vlaicu, lansarea cărţii „Medicina tradiţională chineză”, scrisă de Liao Yuqun, tradusă în limba română de un colectiv format din opt profesori şi studenţi ai UAV şi publicată în condiţii grafice excelente la editura universităţii.
Evenimentul a fost onorat prin prezenţă de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta filialei arădene a Casei Româno-Chineze, de de­putatul de Arad Dorel Căprar – vicepreşedinte al aceleiaşi filiale, şi de Geanina Ignuţa, secretar ge­neral a filialei.
Au fost prezenţi şi au vorbit despre însemnătatea evenimentului prof. univ. dr. Ramona Lile – rector al UAV, Ana Maria Dragoş – directoarea Centrului Cultural Judeţean, medici reputaţi din Arad.
O reprezentare exactă a importanţei evenimentului poate fi dată şi de prezenţa la eveniment a tuturor celor nouă decani ai facul­tăţilor care alcătuiesc universi- tatea arădeană.
Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a coordonat întregul eveniment şi a prezentat nu doar lucrarea propriu-zisă, ci a trecut în revistă o întreagă filosofie de viaţă gene­rată de civilizaţia chineză în existenţa-i milenară. „Casa Româno- Chineză şi Universitatea Aurel Vlaicu lansează astăzi la Arad această carte de medicină tra­diţională chineză ca parte a eforturilor de întărire şi de diversificare a legăturilor jude­ţului Arad cu această ţară orientală imensă ţi ca vechime, şi ca potenţial, care este China. Cartea de faţă nu o carte sau un îndrumar de medicină, ci este mult mai mult decât atât: este o carte de filosofie să­nătăţii şi a vieţii. Avem acum la dispoziţie o parte din ex­perienţa de milenii a poporului chinez în direcţia înţele­- gerii termenilor de «viaţă», «boală», «bolnav», «medicament», «tratament», «sănătate», înţelegere total diferită de cea a medicinei occidentale”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
Referindu-se la implicarea Universităţii Aurel Vlaicu în proiec­tele derulate de Casa Româno- Chineză, rectorul instituţiei, prof. univ. dr. Ramona Lile a arătat că traiectoria acestei implicări a fost mereu ascendentă şi că în viitor eforturile nu vor fi nicicum mai mici. „Colaborarea universităţii noastre cu Casa Româno-Chi­neză are ca obiectiv dezvol­tarea acestei unităţi de învă­- ­ţământ superior, a învăţămân­- tului arădean şi românesc în general. Rezultatele sunt ex­celente şi se văd în evoluţia ascendentă a tuturor celor implicaţi în proiectele derulate, fie cadre didactice, fie studenţi. Este o oportunitate pe care o vom folosi la maximum şi în viitor, în avantajul tuturor celor care vor veni spre aceste proiecte”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile.

Recomandările redacției