Câțiva indivizi au cerut bani unor săteni din Bata pentru un serviciu inventat

0
229

Un fapt reprobabil – căruia i-au căzut victime câțiva săteni din spațiul comunei – s-a petrecut lunea trecută în Bata. Din relatarea pe care ne-a făcut-o ieri, cuprins de indignare, Ion Micurescu, primarul comunei Bata, a reieșit că un număr de câteva zeci de săteni – datorită bunei lor credințe ancestrale – au căzut victime unor „oameni fără Dumnezeu“ care le-au solicitat în mod nelegal anumite sume de bani contra unor servicii de… coșerit.
„Luni pe la amiază, un consăten m-a oprit și m-a întrebat îngrijorat dacă e valabilă chitanța pe care i-o dăduse un tânăr în schimbul a 50 de lei, pentru un viitor serviciu de coșerit. Șocat de întâmplare m-am uitat pe res­pectiva chitanță și am realizat imediat că nu are nici un element de identificare legal și, îngrijorat la culme, am cerut mai multe detalii. Am aflat astfel că patru tineri îmbrăcați în salopete, cu ecusoane mari pe revere – cu fotografii color – cutreieră satul, intră în gospodăriile oamenilor – acolo unde găsesc ușa deschisă și solicită 50 de lei pentru… coșerit (!) și dau genul de chitanță pe care tocmai mi-l arătase. Mi-am dat seama imediat că este vorba de o înșelăciune, cu atât mai mult cu cât noi – administrația, nu inițiem niciodată astfel de campanii iar omul îmi spusese că tinerii veniseră cu o mașină pe care o parcaseră tocmai în… fața Primăriei; pentru ca demersul lor mincinos să capete un aer de veridicitate. Am anunțat imediat organele de Poliție, care, în timp record au venit și i-au luat cu ei pe falșii… coșari pentru a-i cerceta“ – ne-a relatat cu indignare și amărăciune primarul Ion Micurescu.
De asemenea, tot domnia sa ne-a relatat că acest gen de „activități“ mai au loc, din când în când, mai ales în preajma sărbătorilor, prin sate, tema solicitărilor fiind (și) donații pentru un presupus copil bolnav.
„Apar câte trei-patru grupuri compuse din câte doi-trei inși, care, având un dosar cu diverse acte și cu o fotografie mărită a unui copilaș suferind, ars – de exemplu, solicită bani pentru o prezumtivă operație ce trebuie plătită. Păcatul nu e al oamenilor miloși ci al celor ce inventea­ză astfel de modalități groaz­nice de a le smulge oamenilor sume de bani. I-am avertizat pe oamenii legii și cu privire la aceștia din urmă și sunt de-acum în vizorul lor“.
Prin urmare, primarul Ion Micurescu vrea să facă un apel insistent la consătenii săi cu privire la astfel de acțiuni mincinoase. „Fac un apel insistent la toți consătenii mei să nu mai dea bani pentru nici un fel de astfel de solicitări nici unei persoane necunoscute, indiferent sub ce pretext s-ar prezenta la ușa lor.  Noi, administrația, conform unui obicei bine împământenit, orice avem de comunicat, anunțăm oamenii din timp: fie prin viu grai, fie prin afișe cu antetul Primăriei, fie prin anunțuri în ziar, miercurea. De asemenea, cei care inițiază chete corecte și legale pentru copiii suferinzi o fac doar prin organele abilitate și prin oameni cunoscuți: fie din domeniul medi­cal, fie prin  organele de presă ș.a.;  deci nu se justifică solicitarea suplimentară de bani. Eu îi sfătuiesc pe consătenii mei să nu mai dea bani unor necunoscuțiși în niciun caz să nu-i lase în casele lor“ – și-a încheiat relatarea Ion Micurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.