Cazul Gigină are echivalent la Arad: un tânăr a murit cu bicicleta în timp ce urmărea un hoţ

0
202

Soţia unui arădean care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o rampă nesemnalizată, în timp ce urmărea un hoţ, încearcă disperată să caute dreptate şi să îşi găsească liniştea, numai că, parcă, aşa cum ne-am obişnuit, la noi, întotdeauna, mortul e de vină. Victima, tată a doi copii, a decedat în urmă cu doi ani, după ce a căzut cu bicicleta peste o rampă fără marcaje protectoare. Cazul, care seamănă izbitor cu cel al poliţistului Bogdan Gigină, a ieşit însă din sfera penală, însă familia nu se dă bătută: copiii şi soţia victimei au deschis un nou proces.

Avocatul Sever Jurcă susţine că „în august 2014 a avut loc un accident, catalogat de organele de poliţie drept accident de circulaţie, în care şi-a pierdut viaţa un tânăr. S-a deplasat cu bicicleta, împreună cu soţia, la
magazinul Real şi o persoană necunoscută a sustras bicicleta soţiei lui. El s-a urcat pe bicicleta sa şi a pornit în urmărirea acelei persoane şi a făcut o tură în jurul magazinului Real, pentru a-l prinde pe cel care a furat bicicleta“.
Incindetul a avut loc în urmă cu doi ani, în vecinătatea supermarketului din Arad. Martorul îşi amin­teşte şi acum detaliile tragediei, mai ales că victima era o cunoş­tinţă de-a sa. Imediat după incident, poliţia a început o anchetă, însă rezoluţia dată nu i-a mulţumit pe membrii familiei victimei. Având aceste argumente, Sever Jurcă, avocatul soţiei bărbatului decedat a sperat că anchetatorii îi vor trage la răspundere pe cei vinovaţi de neglijentă criminală care a dus la decesul tânărului, numai că rezoluţia nu a fost cea aşteptată.
„Să se tragă cineva la răspundere pentru moartea soţului meu. Am doi copii, care tot timpul întreabă de tatăl lor şi de cum a putut să moară într-un loc ce nu era îngrădit şi oricând, oricine putea să moară acolo. Copiii, după moartea lui, sunt foarte, foarte afectaţi şi tot mă întreabă de el, de ce s-a întâmplat aşa“, susţine soţia Florenţa Creţ.
Familia victimei solicită acum despăgubiri, însă oamenii ar fi dorit ca cineva să şi răspundă pentru neglijenţa criminală care a ucis un om, soţ şi tată a doi copii.
(C.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.